תיאנין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

16/05/2012 | 02:56 | מאת: בר

שלום אני סובלת מדכאון קל-בינוני חרדה / חברתית מתח ודימוי עצמי נמוך. בחו"ל המליץ לי נטורופת על רדיולה 300 פעמיים ביום ובלילה 100 תיאנין או פורמולה של תיאנין,רלורה, טאורין, מגנזיום, גאבא פעם אחת לפני השינה. המטרה, להעלות גאבא, לאזן ספיגת מוליכים, והורדת מתח מבלוטת האנדרלן. מה לדעתך המקצועית אפקטיבי ועוצמתי יותר?

בר שלום רב, לגבי התיאנין הדעות חלוקות, יש כאלו שאומרים שהוא אף יכול להעלות את רמות הסרוטונין ולגרום לתופעות לוואי ולכן הייתי ממליץ לך על צמחי מרפא במקום זאת. לגבי הרודיולה, הוא צמח מצוין ופועל מהר, המשמש ברפואה הטבעית כבר שנים רבות לשיפור הפעילות הפיזית והמנטלית, להמרצת מערכת העצבים, נגד דיכאון ולשיפור השינה. גם כאן אני ממליץ להיועץ במומחה לרפואה טבעית ולעבור יעוץ נטורופטי כיוון שלא לכל אחד הוא מתאים ויש לבדוק שאין אינטראקציות בין תרופתיות או בין צמחי מרפא אחרים. ישנם צמחי מרפא מצוינים המחזקים את מערכת העצבים ומונעים מתח וחרדות ומשפרים את החיוניות, המרץ ושמחת החיים בצורה טבעית וללא תופעות לוואי, אשמח לעמוד לרשותך, שבוע טוב ובריא, אילן. 0528077713

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה