תחליפים ל"אטורבסטאטין" של טבע או של אחרים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

06/10/2011 | 18:39 | מאת: אייל

אני אישית מאמין מאוד ברפואה המשלימה לאחרונה בגיל 53 התחלתי לקחת ביתר עקביות כדורי "אטורבסטאטין"20 מ"ג עלי להודות שנוסף לכאבי שרירים של התאומים אני חש לפעמים חרדות שמתבתאות בדרכים שונות רציתי לדעת אם אתם ממליצים על איזו שהיא תרופה אלטרנטיבית על מנת לטפל בכולסטרול ? תודה אייל

אייל שלום רב, הסיבה לכולסטרול גבוה ולטריגליצרידים גבוהים בדם היא קרוב לוודאי אכילה מרובה של שומן רווי (שמקורו ממזונות מן החי) בכמות גבוהה מידי לאורך שנים רבות. כמו כן, הרגלי חיים כגון חוסר פעילות גופנית, עישון ומתח רב – כולם תורמים לרמות שומנים גבוהות בדם. ההמלצה לאדם בריא הינה לצרוך 30% מכלל הצריכה הקלורית שומנים בתזונה. שומן רווי, המצוי ברב המזונות מן החי, מעלה רמות כולסטרול.לעמת זאת, שומן חד בלתי רווי גורם להורדת כולסטרול וטריגליצרידים. חשוב להבין כי כשני שליש מהכולסטרול מיוצר בגוף. אמנם שומן רווי מהווה חומר מוצא ליצירת הכולסטרול בכבד, ולכן מומלץ להימנע ממנו, אך רמת שומנים גבוהה בדם מראה על תפקוד לקוי של הכבד שיש לאזנו. בנוסף להכוונה התזונתית איזה שומנים מומלץ לאכול, חשוב שהתזונה תהיה עשירה בנוגדי חמצון. נוגדי חמצון מונעים חימצון LDL ומונעים את ההיצמדות לדופן העורקים. במסגרת הטיפול הנטורופתי שמים דגש לשינוי אורח חיים. שינוי תזונתי, הכוונה לפעילות גופנית אירובית קבועה, לימוד טכניקות איזון גוף-נפש – כולם כלים חשובים לאיזון רמות כולסטרול. בנוסף, במידת הצורך, משתמשים במסגרת הטיפול הנטורופתי בתוספי תזונה ומותאמת פורמולת צמחי מרפא באופן אישי. ישנם צמחי מרפא שנחקרו והוכחו כיעלים בהורדת רמות כולסטרול ובאיזון תפקודו של הכבד על ידי תמיכת הכבד ושיפור הפרשת חומצות המרה לפירוק השומנים בדם, אשמח לעמוד לרשותך, שבוע טוב וחג שמח, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה. 0528077713

10/01/2013 | 07:07 | מאת: אלי

הוא מדבר איתך על תחליף לתרופה אטורבסטאטין שגורמת לכאבי שרירים אתה לא עונה על שאלתו ובמקום זאת אתה מרצה לו על שומנים בדם

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה