תרופות, תוספים והורמונים...

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

06/10/2011 | 10:14 | מאת: מישהו

שלום רב, אני בן 26 סובל מהתקפי פאניקה ומטופל ע"י CYMBALTA 90MG. למרות שמכל התכשירים שניסיתי CYMBALTA היה הכי מוצלח עבורי, מדי פעם, לאחר תקופה ארוכה שקטה ומוצלחת, מופיעה רגרסיה קשה. לאחרונה הומלץ לי ע"י גורם אלטרנטיבי לשלב נטילת שמן מרווה - שתי כפיות ביום. קראתי באיטרנט שהשימוש בשמן זה אינו מומלץ לאנשים שאינם מעוניינים בתוספת אסטרוגן לגופם. בנוסף, אני מטופל ב - PROPECIA 1MG למניעת התקרחות. 1. האם נטילת שמן מרווה יכולה להזיק לי כגבר מבחינה הורמונאלית? (אם כן, כיצד?) 2. האם ניתן לשלב ללא חשש שמן מרווה עם PROPECIA 1MG, שגם לה מנגנון פעולה הפועל על המערכת ההורמונאלית? תודה מראש

שלום רב, אין מניעה לקחת את שמן המרווה הן בגברים והן בנשים, לשמן המרווה סגולות רבות וחשובות המסייעות לגוף במערכות השונות, הודות לחומרים הפעילים והסינרגיה ביניהם – אומגה 3 בריכוז גבוה ביותר – 62% ב- 100 גרם, ויטמין A ו-E, נוגדי חמצון ומינרלים חיוניים. כך גם לגבי הפרופסיה, אין מניעה לשלבם ביחד, שבת נהדרת וחתימה טובה, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה