הליקובטר

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

01/07/2011 | 09:27 | מאת: דנה

שלום רב, לאחרונה התגלה אצלי חיידק ההליקובטר, לאחר שהייתי אצל הרופאה והיא נתנה לי אנטיביוטיקה (בכמויות) החלטתי לטפל בדרך טבעית, קניתי את קנדידה קליר בתוספת כדורים פרוביוטים, האם אתה חושב שאצליח להתגבר על החיידק באמצעים טבעיים אלו? תודה מראש על תשובתך.

דנה שלום רב, הפרוביוטיקה חשובה מאוד למניעת התפתחות ההליקובקטר בקיבה אך דרושים צמחי מרפא נוספים המחזקים את מערכת החיסון בצורה טבעית ופועילם מהר וביעילות גם בטיפול וגם במניעה. לגבי הקנדידה קליר, זו פורמולה טובה ותוכלי לנסותה אך ייתכן ודרושים לך צמחי מרפא חזקים יותר למניעת ההליקובקטר. בשנות ה 80' גילה חוקר בשם מרשל את המצאות חיידק ההליקובקטר פילורי בקיבה וכי הוא הגורם הראשי לכיבי קיבה. הטיפול באנטיביוטיקה מוטל בספק מאחר שברוב המקרים לאחר כמה שבועות הסימפטומים שוב חוזרים. חיידק ה הליקובקטר פילורי נמצא אצל כל אחד בקיבה. השונה בין אדם בריא לאדם חולה הוא מינון החיידק. אצל אדם חולה החיידק מתרבה ויוצר תופעות לא נעימות, בין השאר - דלקת בקיבה. התרבות החיידק נגרמת כתוצאה ממערכת חיסון לקויה המאפשר התפתחות החיידק. מערכת חיסון חלשה נובעת ברוב המקרים מסיבות כגון: אורח חיים לקוי כגון סטרס כרוני, תזונה לקויה וחוסר פעילות גופנית. לכן אני ממליץ מאוד על חיזוק מערכת החיסון בכדי לטפל בחיידק בצורה טבעית כמו גם למנוע את הישנות התופעה בעתיד. במסגרת הטיפול הנטורופתי לומד המטופל לעשות שינוי באורח החיים הכולל: הימנעות ממרכיבים המגרים את הקיבה (אספירין, תרופות אנטי דלקתיות, קפה ואלכוהול). רכישת הרגלי תזונה נכונה והורדת מתחים על ידי טכניקות הרפיה ומדיטציה. התזונה המתאימה היא תזונה אנטי דלקתית שתוריד את רמת הדלקתיות בגוף ותמנע תגובה דלקתית בקיבה. מנסיוני עם הרבה מטופלים, ניתן בהחלט לטפל בהליקובקטר על ידי צמחי מרפא מצוינים כגון למשל: אוניה דה גאטו, אכינצאה, אסטרגלוס ועוד. אך חשוב לעשות זאת לאחר יעוץ נטורופטי בכדי להתאים לך את הפורמולות הטבעיות באופן אישי שיתאימו לצרכיך הפיזיים והנפשיים, אשמח לעמוד לרשותך, שבוע טוב ובריא, אילן. 0528077713

04/07/2011 | 20:15 | מאת: דנה

תודה על התשובה המנומקת, אשמח ליצור עמך קשר, מתי נוח לך?

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה