לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

02/08/2010 | 13:32 | מאת: אבי

מעוניין בצמחי מרפא להורדת לחץ דם גבוה [האם יתכן ואונה-די- גאטו וקוורציטין(+ברומליין) מזיקים וגורמים ללחץ דם?

אבי שלום רב, ניתן בהחלט לטפל בלחץ דם גבוה על ידי יעוץ נטורופטי מתאים, תזונה נכונה וצמחי מרפא לאורך שנים אך יש לעשות זאת רק לאחר יעוץ טבעי בקליניקה ואיבחון מדויק של המקור ללחץ הדם ועל ידי כך ניתן להתאים לך את צמחי המרפא באופן אישי. לגבי האוניה דה גאטו+קוורצטין וברומולאין לא ידוע לי על תופעות לוואי כלשהן אך יש להתייחס לכל מטופל ומטופל לפי מצבו הבריאותי בנפרד ולכן יש לעבור יעוץ נטורופטי לשם כך. יתר לחץ דם אינו מחלה בפני עצמה, אלא סימפטום לבעיה כללית יותר. הטיפול ביתר לחץ דם הוא אכן סימפטומטי ומכוון להוריד את לחץ הדם לרמה הנורמלית ולמנוע את עלייתו. מאחר שטיפול סימפטומטי הוא ארוך טווח, חשוב להשתמש בצמחים חסרי רעילות, המתאימים לטיפול ממושך. הטיפול באמצעות צמחים פועל על מערכות גוף המשתתפות בשליטה על לחץ הדם. צמחים מורידי לחץ דם פועלים לפי שלושה מנגנונים עיקריים: 1. צמחים בעלי פעילות דיורטית - מסייעים להקטין את נפח הדם. 2. צמחים מרחיבים כלי דם או מונעים את היצרותם. 3. צמחים מעכבי פעילות של מערכת העצבים הסימפתטית (מערכת זו משפיעה על דרגת כיווץ כלי הדם). צמחים המרחיבים כלי דם פועלים במנגנונים שונים: * צמחים מעכבי ייצור של פרוסטגלנדינים (פרוסטגלנדינים גורמים להיצרות של כלי דם) * צמחים נוגדי עוויתות המסייעים להרפיית שרירים * צמחים מורידי רמת כולסטרול * צמחים מעכבי האנזים המהפך - ACE - Angiotensin Converting Enzyme. בתור עזרה ראשונה אני יכול להמליץ על פורמולה מצוינת לאיזון לחץ הדם הגבוה, הכוללת את הצמחים הבאים: 30% זית אירופאי Olea europaea 30% מיני עוזרר Crataegus spp. 20% אכילאה אלף העלים Achillea millefolium 10% דבקון לבן Viscum album 10% תירזה Tilia europaea מינון: חליטה מהתערובת 3-5 ג' ליום בכוס מים חמים, להשרות 5 דקות לסנן ולשתות, ניתן להמתיק בדבש ולהוסיף לימון. שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה