השפע האנטיביוטיקה על ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

21/05/2010 | 07:46 | מאת: אפרת

שלום רב, אני לוקחת מינוציקלין כבר כחודשיים. במהלך חודשיים אלה אני מחוברת למסגרת ומנסה לרדת במשקל, שומרת על התזונה באופן הדוק וללא נישנושים - אולם למרות זאת אני לא יורדת במשקל. רציתי לדעת האם צריכה אנטיביוטיקה "מנפחת" את הגוף ובעצם מונעת ממני לרדת במשקל? תודה

אפרת שלום רב, בחילה, הקאה ושלשול הן תופעות הלוואי הנפוצות. דלקת המעי הגס עקב אנטיביוטיקה וזיהום-על בפטריה נדירות יותר, אך יש לשים לב להופעתן. מומלץ להימנע מחשיפה לאור כיוון שהתרופה גורמת לרגישות, ועלולה לגרום לפריחה באזורים חשופים לאור. ייתכן מאוד ובגלל שהפלורה הטבעית שבקיבתך נהרסת על ידי האנטיביוטיקה, דבר זה מפריע לפעילות התקינה של מערכת העיכול ולכן הספיגה והפרשת המזון איטית יותר וכך גם חילוף החומרים ובעקבות כך את אינך יורדת במשקל למרות מאמציך הרבים. הייתי ממליץ לך לשלב בטיפול את הפרוביוטיקה ולקחת כדור אחד פעמיים ביום(שעה הפרש מהתרופה) למשך כחודש לפחות. כמו כן, מומלץ לשלב סיבים תזונתיים בדיאטה( כף אחת פעמיים ביום בכוס משקה ולשתות עוד 2 כוסות בנוסף) בכדי לשפר את חילוף החומרים בגופך ואת שריפת השומנים. כמו כן, הייתי ממליץ לך להגיע לקליניקה כדי לבדוק את שאר מערכות גופך על ידי איבחון מדויק ניתן יהיה לדעת מה מפריע לירידה במשקל ולהתאים לך צמחי מרפא יחודיים למצבך, בהצלחה ושבת נהדרת, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה