משהו

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

26/04/2010 | 17:06 | מאת: C

תןך כמה זמן משפיע אומגה 3 על טריגלצרידים וכמה צריך להמשיך איתו ?

שלום רב, ראשית כל יש לשים דגש על הבדל בין אומגה 3 לאומגה 6 וחשיבותם בבריאות האדם. רוב השומנים שאנו צורכים הם מסוג אומגה 6 ומיעוטם מסוג אומגה 3 . אומגה 3 נמצא בדרך כלל בדגי מים עמוקים.וגם בדברים צמחיים כמו זרעי פשתן אגוזי מלך ואגוזי ברזיל . הקטנת הצריכה של אומגה 6 תקטין את הסכנה של לחץ דם גבוה כתוצאה מהצרת עורקים. הגדלת הצריכה של אומגה 3 תקטין את הסכנה של לחץ דם גבוה כתוצאה מהרחבת העורקים. הקטנת הצריכה של אומגה 6 והגדלת הצריכה של אומגה 3 תגביר את יצור ה HDL ובכך תמנע שקיעה של LDL ואת עלית לחץ הדם שבעקבותיה. הסיכון לחלות במחלות הבאות יקטן משמעותית כאשר יחס הצריכה של אומגה 6 לאומגה 3 יהיה נכון ויעמוד על 1:1 או פחות: דלקת פרקים, אסמה, קרון ,קוליטיס (מחלת מעיים) , לופוס, כאבי מחזור, פסוריאזיס דלקת חניכיים, בריחת סידן, אוסטאופורוזיס, סכרת סרטן (סוגים מסוימים), הצרות עורקים ומחלות הלב הנגזרות ממנה (לחץ דם, חוסר ספיקה, אוטם וכו'). כמו כן יש מחקרים המראים את החשיבות של אומגה 3 בעיקר אצל ילדים בבעיות היפר אקטיביות , אצל נשים בהריון כדי שהעובר יצא בריא יותר. ענף נוסף הוא המחלות הנפשיות אומגה 3 עוזר בצורה מוכחת להוריד בעיות שונות של חרדה ומצב רוח . הטיפול בטריגליצרידים מורכב מ-3 נקודות: 1. הפחתה באכילת סוכר פשוט (עד להימנעות כמעט מוחלטת). יש גם להימנע מפירות וממיצי פירות. 2. פעילות גופנית אירובית - הליכה / ריצה / אפוניים / שחייה / משחקי כדור. מומלץ לעשות פעילות במשך 150-200 דקות שבועיות, בעצימות בינונית (60-70% מדופק מקסימלי). 3. שילוב אומגה 3 בתזונה. ע"פ מחקרים, המינון המומלץ של אומגה 3 לצורך הורדת טריגליצרידים היא 2-4 גרם ליום. על מנת לנסות להגיע לפחות למינון המינימלי של 2 גרם, ובהתאם לסוג האמוגה 3 שקנית, אכן כביכול יש לקחת כ-7 כדורים ליום של 300 מ"ג. אולם, אמליץ לך להתחיל בהדרגה, ובשלב זה לקחת 4 קפסולות ליום (2 בוקר, 2 ערב). בהמשך, מומלץ לקנות קפסולות של אומגה 3 במינון כפול כדי לקחת פחות כדורים ליום. שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה