תוספים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

17/02/2010 | 14:35 | מאת: אלין

שלום, איזה תוספים טבעיים כדאי לקחת במצבים של פוסט טראומה (שמלווה בחרדה, ניתוק, דכאון, פגיעה בזכרון ובריכוז ועוד כמה הפתעות נוספות)? תודה.

אלין שלום רב, אני ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה אישית ופורמולות ייחודיות על בסיס צמחי מרפא אשר מחזקות מאוד את הגוף והנפש בצורה טבעית ומחזירות את שמחת החיים והחיוניות לאחר מצבי מתח וסטרס. ישנה פורמולה מצויינת הנקראת סטרס סטופ של חב' טינקטורה טק. יש לקחת 20 טיפות 3 פעמים לפני האוכל בקצת מים, לשינה לוקחים 30 טיפות בקצת מים לפני השינה. צמחי מרפא להקלת מתח: צמח הוולריאן, הגדל במרכז אירופה ובאיים הבריטיים, נחשב לצמח היעיל ביותר לטיפול במצבי מתח וקושי להירדם. ולריאן משמש בתעשיית התרופות כבסיס עיקרי של כמה תרופות הרגעה על בסיס צמחי. החומרים הפעילים מצויים בשורשי הצמח ונקראים valerian acid valepotriates. פעילותם זה עם זה סינרגיסטית וכך מושגת השפעה מרגיעה חזקה יותר על מערכת העצבים. חומרים אלה פועלים על אותם אזורים במוח שפועלות בהם רוב תרופות ההרגעה (בנזודיאפינים). הספרות המקצועית מייחסת לפסיפלורה תכונות מרדימות ויכולת לשכך כאבים ביעילות ללא השפעות לוואי. גם צמח הפסיפלורה משולב בכמה תרופות הרגעה על בסיס טבעי, והחומרים הפעילים שנמצאים בשורש הצמח מכילים אלקלואידים ופלבנואידים. מליסה רפואית Melissa officinalis lemon baim משויכת לקטגוריית הצמחים משרי הרגעה ונוגדי חרדה. שלא כצמחים אחרים, למליסה השפעה מרגיעה על מערכת העיכול ומערכת הלב וכלי הדם. היא נחשבת לאפשרות מועדפת לטיפול בהפרעות עיכול ולכאבים בחזה בשל מתח או חרדה. המזון בתקופות של מתח: כחלק מהתחזוקה היומית של אנשים לחוצים מומלץ להפסיק לשתות קפה, להפסיק לאכול שוקולד וגבינה צהובה. רצוי להרבות בשתייה של תה צמחים על בסיס קמומיל ולבנדר, או תמצית תה נענע ופסיפלורה, או מליסה ובבונג. אלה נמצאו כבעלי יכולת לתרום לתחושה טובה של האדם החשוף ללחץ. ויטמין C נחשב לוויטמין המתח, והוא הראשון להיפגע מחשיפה למתח (חוסר ויטמין C גורם לחולשה, לרגישות ולפגיעה ביכולת ההתמודדות עם מתח). על מנת למנוע חסר בוויטמין C מומלץ לאכול פירות הדר טריים, תפוחי אדמה אפויים, קיווי, עגבניות, כרוב וכרובית. ויטמין E הוא אחד הראשונים להיפגע בזמני מתח. על מנת למנוע חסר בוויטמין E מומלץ לצרוך שמנים מכבישה קרה כשמן נבט חיטה, לחם מחיטה מלאה, ירק ירוק מבושל כברוקלי, סלט חסה, אגוזים, כבד מהחי ודייסה. כדי למנוע חסר בוויטמין B, חשוב לאכול בשר רזה, בשר הודו, דגנים מלאים, קטניות, עדשים, אגוזים, נבטים וכבד. כיוון שהמתח שוחק גם את רמת החלבון בגוף, חשוב לאכול ביצים, מוצרי חלב, דגים ובשר. מחסור עלול להיווצר גם בוויטמין A. לכן חשוב לאכול ירקות כתומים ואדומים, דגים ומזון מקמח מלא. אשמח לעמוד לרשותך ביעוץ נטורופטי והתאמת תזונה אישית, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

20/02/2010 | 00:35 | מאת: אלין

על תשובה מקצועית ומושקעת!

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה