גיל המעבר

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

23/01/2010 | 14:16 | מאת: אני

אני בת 55 סובלת מאד מיובש בפה ובמערכת המינית.ככלל סובלת מאד מגלי חום נדודי שינה ועוד הפרעות הקשורות לגיל ממעבר. מה תוכלו לייעץ לי כתחליף לגלולות שגינקולוג המליץ לי ואני מסרבת לקחת מתוקף היותם הורמונים.תודה.

שלום רב, אני ממליץ בחום על צמחי המרפא למי שזקוקה לתחליף הורמונלי עוד לפני תחילת השימוש בהורמונים כימיים. אלו הם חומרים דמויי אסטרוגן, במבנה הכימי הסטרואידיאלי הבסיסי, והם נפוצים ביותר בטבע ברוב הקטניות והדגנים וברמות גבוהות בצמחים מסוימים. הימצאותם באופן טבעי במזון, תורמת לאיזון וייצוב המערכת ההורמונאלית, כפי שנחקר רבות בעיקר בהקשר של צריכת מוצרי סויה בקרב נשות אסיה, התורמת להופעת תסמינים פחותים, אם בכלל, בגיל המעבר. קולטני האסטרוגן מפוזרים בכל רקמות הגוף ולהורמון ישנו תפקיד חשוב בתהליכים פיזיולוגיים רבים בגוף האישה. אופי הטיפול והצמחים משתנה בהתאם לאישה ולעיתים גם במהלך הטיפול עצמו. כאשר נראה שיש לשים את הדגש בנושא איזון גוף-נפש במהלך הטיפול וכאשר ישנם סימנים אחרים נוספים, יש מקום לשקול להוסיף פורמולה נוספת (טינק' או חליטת תה) עם דגש עצבי. אני ממליץ מאוד על יעוץ נטורופטי שיתאים לך תזונה אישית החשובה ביותר לאיזון ההורמונלי ופורמולות צמחי מרפא שיחזיר את ההורמונים בגופך לאיזון הטבעי. הכבד אמנם אינו חלק ישיר מהמע' ההורמונאלית, אך יש לו תפקיד מפתח בעיקר בכל הקשור לסינתזה ופירוק של הורמונים. התייחסות בטיפול לכבד חשובה בעיקר לאחר שימוש ממושך בתרופות או גלולות מכל סוג שהוא (למניעת הריון או כטיפול הורמונאלי בגיל המעבר), שימוש ממושך באלכוהול, או במקרים של תזונה לקויה וכן כאשר ישנם סימנים היכולים להעיד על פעילות חסר בכבד כמו: בעיות עיכול וספיגה נמוכה, עייפות, זרימת דם לקויה, בצקות והופעה של דליות, נשירת שיער וכו'. בנוסף, כאשר מופיעים סימנים אלו יש מקום לכלול צמחים המחזקים את מע' הלב וכלי הדם – להמרצה והנעה כללית. טיפול סינרגטי יעיל לגיל המעבר יכלול את נק' המפתח שהוזכרו לעיל תוך כדי התאמה מרבית לצרכיה האישיים של המטופלת. מומלץ לקחת את הפורמולה הנקראת "גיל המעבר" של חב' טינקטורה טק, ניתן לקחת בכמוסות או בטיפות לשתייה והתוצאות מהירות וטובות בהרבה מטופלות שלי, שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה