בעית עצבים פריפרית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

19/01/2010 | 19:44 | מאת: מורן

שלום רב לאבי אבחנה בעיית נוירופתיה פריפרית המורגשת כנימול וצריבה,על פי רופא נטרופת קיבל מגנזיום ותה היפריקום.דר אגב תוצאות בדקות היו תקינות.זה הקל אך לא עזר. על פי רופא כאב קיבל אלטרולט.אנו מעדיפים שיטופל בטיפול טבעי. האם יש עוד משהו שיכל לעזור תודה רבה מורן

מורן שלום רב, נוירופתיה עלולה להתרחש גם כתוצאה מתזונה החסרה רכיבי מזון אשר חשובים למערכת העצבים או פגיעה בספיגת אותם רכיבים חיוניים. תסמינים של נוירופתיה עלולים להתרחש כתוצאה ממחסור מתמשך של ויטמינים ובמיוחד ויטמינים מקבוצת B, בין הויטמינים החיוניים ביותר למערכת העצבים יהיו ויטמין 1B, ויטמין 6B, ויטמין 12B וויטמין E. כמו כן חיוניים למערכת העצבים גם אינוזיטול וביוטין השייכים לקבוצת הויטמינים B, ויטמין C, המינרל מגנזיום ועוד. הייתי ממליץ לשלב בטיפול הטבעי גם כמוסות של אצטיל ל-קרניטין (Acethyl L-Carnitine), זהו תוצר של החומצה האמינית ל-קרניטין, רכיב המופק בגוף באופן טבעי משתי החומצות האמיניות ליזין ומתיונין. הוא גורם לייצורו של אצטיל-כולין במוח, דומה לו במבנהו הכימי ועשוי להגביר את פעילותו של דופמין, מתווך עצבי בעל תפקיד חשוב בכוח המניע לפעולה (מוטיבציה), בתנועת הגוף ובתפקודן של המערכת הרגשית ומערכת החיסון. אצטיל ל-קרניטין משמש גם לטיפול בנוירופתיה פריפרית באמצעות שיפור ההולכה העצבית לעצבים ההיקפיים. מומלץ לפנות ליעוץ נטורופטי שיתאים גם תזונה אישית וצמחי מרפא אשר מסייעים רבות בהתאם לצרכים של כל מטופל, שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה