חיזוק מערכת החיסון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

28/11/2009 | 08:21 | מאת: ציפי

בתי בת ה21 סובלת לעתים קרובות מהתקרריות שונות לרב עם חום,נזלת כרונית והתעטשויות,יש לציין שהיא לא אוהבת לקחת כדורים,כעת לוקחת זינט פעמיים ביום,כי היה חשש לסיניסיטוס,היא מלאה גודש באף,אך הצילום תקין,מה יש לתת לה לחיזוק? תודה

ציפי שלום רב, חיזוק מערכת החיסון חשוב ביותר בעיקר בתקופה זו של השנה וניתן בהחלט למנוע דלקות ושפעת על ידי תזונה נכונה וצמחי מרפא אשר מחזקים רבות את הגוף ובעיקר את היכולת שלו לעמוד בפני מחלות החורף. חיזוק מערכת חיסונית חלשה נעשה על ידי הורדת גורמים המחלישים את מערכת החיסון: סוכר ומוצריו, מזונות המגבירים ליחה (מוצרי חלב, מוצרי חיטה, מוצרי סויה), צבעי מאכל וחומרי שימור, אוכל מעובד (אוכל "מוכן"). כמו כן, לחיזוק מערכת החיסון יש לאכול: ירקות, פירות, דגנים מלאים (אורז מלא, מוצרים מקמח מלא, שבולת שועל, גריסים, דוחן, כסמת, אמרנט, קינואה, שיפון), קטניות (שעועית, עדשים, פול, חומוס, אפונה וכו') ודגי ים צפוני (סלמון, הליבוט, סול, בקלה, טונה, סרדינים, מקרל). מקורות טובים לשומן: אבוקדו, שקדיה, חמאת בוטנים (ללא תוספת סוכר, שומן צמחי או כול מרכיב אחר), חמאת שומשום, שמן זית. בזמן מחלה חשוב לשתות הרבה מים על מנת לגרום להגביר את החיוניות ולחיזוק המערכת החיסונית. ישנה פורמולה טבעכית מצויינת הנקראת חיסון אקסטרא של חב' טינקטורה טק. יש לקחת 20 טיפות 3 פעמים ביום לטיפול בשעת הצורך. למניעה לוקחים 20 טיפות פעם ביום בקצת מים. כמו כן, ניתן ומולץ להשתמש בספריי לאף על בסיס מי ים לחיטוי תעלות האף ולשמירה על לחות בדרכי הנשימה. אני ממליץ גם על יעוץ נטורופטי שיתאים לה תזונה נכונה וצמחי מרפא לחיזוק כללי של מערכות הגוף, שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה