גיל המעבר ללא הורמונים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

08/10/2009 | 12:45 | מאת: מרי

אני בת 47 ולפי כל הסימנים מתחילה את גיל המעבר הזעות פתאומיות, מחזור לא סדיר שפעם מאחר ופעם מקדים ונמשך זמן ארוך מהרגיל. אני סובלת מגושים לא סרטניים בחזה ולא מעוניינת לקחת הורמונים. השאלה שלי היא האם קיימים תיפולים אלטרנטיביים או ויטמינים כלשהם אותם ניתן לקחת על מנת לדחות את התופעה

מרי שלום רב, כמובן שקיימים טיפולים אלטרנטיביים לתופעות גיל המעבר וחשוב לא פחות לשלב תזונה נכונה. דיאטה צמחונית: העשרת התזונה במזונות עשירים בפיטואסטרוגנים. צריכה מוגברת של פיטואסטרוגנים בתזונה מסבירה את העובדה מדוע סימפטומים שמקושרות למנופאוזה, נדירים בתרבויות שהדיאטה שלהם מתבססת על מזון מהצומח העשיר בפיטואסטרוגנים. סויה: צריכה מוגברת של סויה חשובה בעיקר במצבים של יובש בנרתיק ומניעת סרטן השד. הצמחים השימושיים: Angelica sinensis – צמח מרגיע בעל השפעה קלה הדומה לפעילות אסטרוגן. Vitex agnus castus – גורם להגברת ייצור והפרשה של LH ועיכוב שחרור של FSH , פעילות זו מובילה לשינוי ביחס אסטרוגן/פרוגסטרון. Glycyrrhiza glabera – מתחרה ברצפטורים של פרוגסטרון ובעל פעילות הדומה לאסטרוגן. Cimicifuga / קוהוש שחור– מחקרים הראו כי הצמח מפיג גלי חום, דכאון ויובש וגינלי. ישנן פורמולות מצויינות המכילות צמחים אלו של חב' סולגאר, אלטמן, נוטרילייף ועוד, חג שמח, אילן ללבניקוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה