התייעצות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

04/10/2009 | 15:47 | מאת: זאב

שלום! רציתי לשאול שאלה: אני בחור בן 24.ללא בעיות בריאותיות. אני מעוניין לקנות מוצר למטרות הבאות: 1) חיזוק מערכת החיסון כדי להימנע ככל הניתן מתחלואת חורף כגון: הצטננויות, שפעת וכדומה 2) הגברת האנרגטיות במהלך היום 3) שיפור הריכוז והזיכרון מניסיונך המקצועי, מהו המוצר האיכותי, היעיל והמתאים ביותר ל-3 מטרות אלה- פרוטק פלוס של "אלטמן" או מולטיויטמין אדוונטג' של "דרך חיים"? על אילו מוצרים טובים, איכותיים ויעילים נוספים תוכל להמליץ לי למטרות אלה? תודה

זאב שלום רב, לחיזוק מערכת החיסון יש להקפיד קודם כל על תזונה מתאימה הכוללת ירקות ופירות וצמחי מרפא המחזקים את הגוף ומונעים זיהומים ומחלות. ישנם תוספים טבעיים המשפרים ומחזקים את מערכת החיסון. אכיניציאה ופרופוליס,אסטרגלוס ואוניה דה גאטו הם צמחים ידועים לחיזוק הגוף. רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם פוגעות בתפקוד מערכת החיסון : האטה בייצור נוגדנים, פגיעה בניידות כדוריות לבנות. לכן, הקפדה על תזונה ומשקל תקין הם חיוניים ביותר. קרינת השמש קרינה ישירה של השמש על הגוף פוגעת במערכת החיסון ובתאים חיסוניים המצויים על העור. פירות ים אכילת פירות ים משפרת את מערכת החיסון, מכיוון שאלו מכילים ברזל, אבץ, סלניום , נחושת ומגנזיום אשר מחזקים את מערכת החיסון. המחסור באבץ נפוץ מאוד בקרב האוכלוסיה ,ותופעה זו גורמת לפגיעה במערכת החיסון ובתפקוד בלוטת התימוס. הרגעה : קריאה, מדיטציה כל פעילות המבטלת מצבי מתח וסטרס בגוף מועילה לגוף. מתח וסטרס גורמים להפרשת הורמונים הפוגעים בייצור תאי דם לבנים בגוף, ולהיחלשות הגוף. ישנם מוצרים מצויינים לחיזוק מערכת החיסון של חב' אלטמן,סולגאר,נוטרילייף וכולם טובים וטבעיים. לשיפור הזיכרון חשוב לשים לב: 1. שהתזונה מאוזנת ויש מספיק פחמימות מלאות שמספקות למח את האנרגיה הדרושה ומאידך אין עודף מלח שפוגם בתפקוד. במידת הצורך להיוועץ במומחה לתזונה לקבלת תפריט מתאים. 2.B12 הוא אחד הויטמינים השכיחים ביותר שחסרים בעת שהזיכרון ירוד.B12 נדרש לתפקוד מערכת העצבים וחסר שלו מתגלה בבדיקת דם פשוטה. הדרך הטובה ביותר להשלים אותו היא בצורת ויטמין נוזלי שנספג באופן ישיר בדם. 3.צמח מרפא שסטודנטים רבים משתמשים בו בעת תקופת בחינות הוא ג'ינקו בילובה.הצמח מגביר זרימת דם במח ומשפר עירנות ריכוז וזיכרון. אנשים שמשתמשים בתרופות חייבים להיוועץ בנטורופת מומחה לתוספי מזון לפני שימוש בו. 4.לציטין – חומר שומני שנמצא בחלמון ביצה, אגוזים וניתן להוסיפו בצורת אבקה למזון- משתתף בבניית מעטפת העצב ולכן אחראי להעברת מסרים תקינה במערכת העצבים, כלומר שליפת נתונים מהזיכרון. 5.חומצות שומן אומגה 3- חומצות שומן שקיימות בדגים, בזרעי פשתן, אבוקדו ובמיני אגוזים משתתפות בבניית תאי העצב ואספקה סדירה שלהן חשובה למניעת קשיי זיכרון. ישנן פורמולות מצויינות לזיכרון של חב' טבעיות רבות וטובות כגון אלטמן וסולגאר וכדומה, חג שמח, אילן.

07/10/2009 | 20:35 | מאת: זאב

תודה רבה על תשובתך המפורטת! לאחר קריאת תשובתך, החלטתי לקנות את פרוטק גולד של "אלטמן" כי אני מעדיף מוצר אחד שיכיל את כל המרכיבים שיכולים להתאים ל-3 המטרות שציינתי. האם יש העדפה לנטילת הכדור בבוקר, צהריים או ערב? לפני/אחרי אוכל? אילו מרכיבים במוצר זה תורמים להגברת האנרגטיות? מוצר זה מכיל גם ג'ינסנג סיבירי וגם קוריאני. האם זה לא יותר מדי? האם ג'ינסנג תורם לשיפור הריכוז והזיכרון כמו ג'ינקו? פשוט לא הזכרת את ג'ינסנג בתשובתך... האם כדאי לי לרכוש בנפרד גם ג'ינקו? מאוד חשוב לי העניין של שיפור הריכוז והזיכרון.. תודה

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה