פריטין נמוך ותרופה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

31/07/2009 | 11:14 | מאת: ריקי

שלום. רמת הפיריטין בדם נמוכה מאוד, אני בת 60. הרופא רשם לי כדור בשם פולקס ואינני מוצאת עליו שום מידע. אני מבינה שיש צורך ליטול הכדורים לפי תנאים מסוימים, (קפאין, חלב וכד') האם כדאי לקחת הכדורים לפני השינה ואז אין בעיה עם כל מיני מאכלים? האם יש תחליף טבעי לכדור הברזל שנרשם לי עם ספיגה טובה יותר? תודה מראש ריקי

ריקי שלום רב, יש ליטול התרופה שעתיים אחרי הארוחה או שעה לפניה עם כוס מים. באם ישנם תופעות לוואי במערכת העיכול יש ליטול את התרופה עם או לאחר ארוחה. אפשר לקחת לפני השינה. יש לחכות פרק זמן של שעתיים לפחות בין נטילת תרופה זו לבין נטילת התרופות הבאות (ולהיפך): סותרי חומצה, (אומפרדקס), חלב ומוצריו, תוספי סידן, אלכוהול, תה, קפה, ביצים, תרד, לחם מקמח מלא, דגנים, מזון המכיל סיבים תזונתיים, קווינולונים, טטראציקלינים (לזיהום), תרופות לטיפול בהיפרקלצמיה. הייתי ממליץ לך לנסות כדור הנקרא IRON PLUS והמכיל ברזל עדין, ויטמין C, חומצה פולית וויטמין B12 אשר משפרים את הספיגה בצורה משמעותית, שבוע נפלא ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה