צמחי מרפא עם טיפול בקומדין.

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

19/05/2009 | 10:09 | מאת: דוד

אבקש לברר כמות ויטמין K בצמחי מרפא - מנטה,מליסה, לואיזה, מרווה, אנג'ליקה, בבונג. האם יש בעיה להשמש בהם בזמן טיפול בכדורי קומדין? בתודה דוד

דוד שלום רב, קומדין היא תרופה נוגדת קרישה. ויטמין K הוא מרכיב שמסייע בקרישת הדם. צריכת ויטמין K מהמזון יכולה להשפיע על איזון הטיפול בקומדין. צריכה גבוהה יכולה להפחית את השפעת הקומדין, ואילו צריכה נמוכה יכולה להגביר את השפעת התרופה. יש להשתדל להימנע מצריכת מזונות בעלי תכולה גבוהה של ויטמין K, ולהשתדל להגביל צריכתם של מזונות עם תכולה בינונית של הוויטמין. מזונות עם תכולה גבוהה של ויטמין K: כרוב ניצנים, כרוב, כרובית, תרד, חסה, ברוקולי, כבד בקר, תה ירוק, מנגולד, פטרוזיליה, עלי סלק, עלי לפת. מזונות עם תכולה בינונית של ויטמין K: שעועית ירוקה, אפונה ירוקה, שמן סויה, שמן קנולה, שמן זית, מרגרינה ומיונז. שים לב - אבוקדו מכיל כמות בינונית של ויטמין K, ובנוסף לכך מפריע לספיגת התרופה, ולכן יש להפריד כשעתיים בין זמן אכילתו לבין זמן נטילת התרופה. שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה