שאלה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

29/01/2009 | 14:20 | מאת: שיר

שלום רב , התחלתי ליטול אבץ פיקולינאט לפני כשבועיים (22 מ"ג) בגלל תופעה של שיער שנושר ונשבר ואקנה שהחלו בחודשים האחרונים .( התוסף שרכשתי מכיל גם 20 מ"ג סידן) . האם יש בעיה עם אבץ בכמות כזו כשלא מצורף לו נחושת? האם ניתן לרכוש נחושת בנפרד אם כן? כמה זמן מומלץ ליטול את האבץ בסוג הבעיה שציינתי ? רציתי להבין גם האם הבעיה היא רק בגלל הפגיעה בברזל או שיש עוד עניין , כי אני נוטלת ברזל בלי קשר אז יתכן ואצלי אין כלל בעיה . בתודה מראש...

שיר שלום, מינרלים מאוד חשובים לצמיחת השיער. נערות ונשים רבות סובלות מחוסר בברזל. שיפור ברמת הברזל צפוייה להביא פעמים רבות לעצירת הנשירה ושיפור במראה השיער. האבחנה של חוסר ברזל היא בבדיקת דם פשוטה. הטיפול: אכילת יותר בשר אדום ובמידת הצורך כדורי ברזל מרופא המשפחה. גפרית sulfur חשובה לבריאות השיער. המקור הטוב ביותר הוא ירקות עם עלים ירוקים. האבץ שציינת מצויין למניעת נשירה ולחיזוק השיער, המינון המקובל הוא 22 מ"ג ליום עם הארוחה, אין צורך לצרף נחושת לתפריט, שבת נהדרת.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה