חומצות אמינו לספורטאים בלבד ?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

01/12/2008 | 18:53 | מאת: אייל

האם אתה ממליץ על תוסף של חומצות אמינו שכולל את כל חומצות האמינו לטיפול תומך בדיכאון ,חוסר אנרגיה ,ישנוניות ,עצבנות ? אני מתכוון לתוסף שאהוב במיוחד על ספורטאים ובוניי שרירים שמכיל : Amino Complete contains a balanced blend of the following essential AND non-essential amino acids: L- Alanine, L-Arginine, L-Aspartic Acid, L-Cysteine, L-Glutamic Acid, L-Glycine, L-Histidine, L-Isoleucine, L-Leucine, L-Lycine, L-Methionine, L-Ornithine, L-Phenylalanine, L-Proline, L-Serine, L-Threonine, L-Tryptophan, L-Tyrosine AND L-Valine. האם יש לו השפעה טובה על דיכאון כשהוא בא כתוספת להיפריקום או sam-e , 5htp או אפילו תרופות כמו לוסטרל ,ציפרלקס ,פרוזק וכו'? # לגבי ה-sam-e -מכיל בעצמו כבר חומצות אמינו ספציפיות . אני לא צימחוני ,אבל הספיגה אצלי לא מושלמת כי אני סובל מקולייטיס (רמיסייה). ואולי כדאי רק ח.אמינו טירוזין במינון נמוך 200mg על הבוקר? אני לוקח כבר חצי שנה בנוסף למולטי ויטמין גם B -50 COMPLEX ומגנזיום 410 מ"ג .

אייל שלום, התוסף שציינת הוא מצויין ומכיל את כל החומצות הנחוצות. במקרה שלך, יש להיוועץ תחילה עם נטורופט מומחה בכדי לבדוק שאין אינטראקציה בין התוספים השונים וכדי שלא ייגרמו לך תופעות לוואי, שבוע טוב ובריא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה