אחוזי נכות בשל השתלת קוצב-דפיברילטור

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

24/06/2010 | 21:04 | מאת: ירדנה

שלום לך דר" פרישמן! מהן לדעתך גובה אחוזי הנכות הסבירים ,למקרה של השתלת קוצב-דפיברילטור,בנכה עבודה ,שפרפור פרוזדורים vt ,גרם להחלטה להשתלה זו.וזה הוכר כהחמרה במצב. ועדת עררים שאשרה את ההחמרה העלתה לנכה את דרגת הנכות ב 10% בלבד ,כתוספת ל-40% שלםני ההשתלה אציין שבתקנות הבטוח הלאומי, (בפרק העוסק באחוזי נכות לפגיעות לב),לא מצוינת שום דרגת נכות לגבי ההשתלה הנ"ל,ואילו בחוק התגמולים לאנשי צבא (בטחון),ארוע השתלת קוצב דפיברילטור מזכה את הנכה ב-100% נכות!! וזה מאד תמוה! אבקש את דעתך מנסיונך בתחום,והאם זכאי הנכה לבקש -ולקבל-, התאמה לדרגה של משרד הבטחון? הרבה תודה על תשובתך ירדנה

לבקש אפשר הכל לקבל לא בהכרח אחוזי הכות הם תפקודיים ולכן על מנת לתת תשובה מריך לראות מה היכולת התפקודית של החולה

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד