האם מגיעות זכויות כלשהן לנכה שמשתכר מעל סף הקיצבה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

08/12/2014 | 20:41 | מאת: לירון

אך כושר עבודתו ירד? שלום, אם יש מישהו בעל בעיות רפואיות שונות (נכות רפואית 76%) שמעולם לא פנה לביטוח לאומי אבל בזמן האחרון, בעקבות החמרה, איבד את היכולת להשתכר ביותר מ50% כך שבמצב רגיל הוא היה זכאי לקיצבה- רק שאותו המישהו אחרי הקיצוץ המאוד משמעותי בשכר עדיין מרוויח 10 אלף ברוטו- האם מגיעות לו זכויות כלשהן גם ללא הקיצבה? יש לציין שהוא אינו נזקק לשירותים מיוחדים או קצבת ניידות. בנוסף הייתי רוצה לשאול האם מגיעה קצבת ניידות לאדם שיש לו שברים בעמוד השידרה אך ללא שיתוקים,קטיעות,קשיונות,נקיעות,מפרקים מדומים,הגבלת כושר תנועת המפרקים ברגליים או החלפתם, קיצור גפה,תהליך אי–ספיקה הקפית בעורקי הרגליים,הפרעות במערכת כלי הלימפה,מומים מלידה או קומה נמוכה. תודה רבה!!!

אם הוא מרוויח 10,000 הוא לא זכאי לקצבת נכות כללית אם הוא לא עונה על ההגדרות של ניידות הוא לא זכאי לניידות לאותו מישהו אם יש 76% נכות שווה לבדוק אם ניתן להגיע ל 90% ולקבל פטור ממס

11/12/2014 | 13:38 | מאת: לירון

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד