ביטוח בריאות לתורמת כליה

דיון מתוך פורום  זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד

20/08/2007 | 19:28 | מאת: חוי

שלום, אני בת 23, בריאה לגמרי, ומתכוונת לנסוע בעוד כחודשיים לארה"ב כדי לתרום כליה (באופן חוקי לחלוטין) לילד שהקשר שלי עם משפחתו נוצר ע"י תוכנית ההשתלות של בי"ח מונטיפיורי בניו-יורק. אני כמובן לא מקבלת תמורה כספית, אך משפחתו שאלה אותי אם אני רוצה שיעזרו לי בתשלום הפרשי פרמיית הביטוח שלי בעקבות ניתוח כזה. הסברתי להם שבארץ זה עובד אחרת ושאין לי ביטוח בריאות עם פרמיה (אני מבוטחת במכבי זהב) אבל זה גרם לי לתהות האם בגלל התרומה כדאי לי לעשות ביטוח בריאות נוסף. במכבי זהב נותנים נכון להיום החזר של עד 70000$ לצורך השתלות כליה בחו"ל וכן רוב התרופות לבעיות נפרולוגיות הן בעלות כיסוי טוב. אבל זה לא מבטיח דבר לגבי העתיד... אין לי שמץ של מושג איך לגשת לבדוק את עניין הביטוח הנוסף, לאיזה מחירים לצפות, האם לספר על התרומה העתידית, ולאן בכלל לפנות. כמו כן, אני מעוניינת לבדוק ביטוח בריאות לנסיעה עצמה ותוהה אם יש חברה שתסכים לבטח אותי לפחות עד לניתוח עצמו (במכבי חו"ל לא הסכימו). סליחה על אורך השאלה, אשמח מאוד למידע, חוי

שלום אכן סוגיה מורכבת לא לכל השאלות יש תשובות ברורות אני מציע לך להתייעץ עם מומחה בתחום הביטוח הרפואי ולבחון את ההשלכות הביטוחיות העתידיות שלך. אני בהחלט חושב שיש לשקול בחיוב ביטוח פרטי נוסף על מכבי בברכה ד"ר אודי פרישמן

מנהלי פורום זכויות מבוטחים בביטוח בריאות וסיעוד