אדקס ליקוויד ג'ל?

דיון מתוך פורום  תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)

24/02/2008 | 13:43 | מאת: ענת

היי, יש לי HHT ו AVM בריאות שטופלו. עדיין יש קטנים, כידוע, שאי אפשר לשסגור בשלב זה. השאלה שלי היא האם מותר לי לקחת כדור נגד כאבים אדקס ליקוויד ג'ל? הרכב: איבופרופן 400 מ"ג. אשמח לתשובה מהירה!..........

25/02/2008 | 18:02 | מאת: ענת

כנראה שלא, לפי מה שמצאתי באינטרנט. http://www.mcg.edu/som/medicine/Pulmonary/LungAVM.htm Avoid blood thinners OR nonsteroidal antiinflammatory medicines like aspirin AND ibuprofen as they can worsen bleeding tendencies. בכל זאת אשמח לתשובה מלומדת.

שלום, ענת. אני מבינה שאת מסתמכת על עתר " InfoMed - אתר הרפואה הישראלי" בקישור: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=13 לגבי "אדקס ליקוויג'ל (איבופרופן)" או באנגלית: Adex Liqui-gels, שבו כתוב: "איבופרופן, תרופה נוגדת דלקת לא-סטרואידית, משמשת לשיכוך כאבים ולהקלת תסמיני הכאב והקשיון בדלקת פרקים. איבופרופן דומה לאספירין באופן פעולתו ובשימושיו. בגלל השילוב של שיכוך כאב ופעולה נוגדת-דלקת, תרופה זו יעילה לטיפול בתסמינים של דלקת פרקים שגרונית, דלקת פרקים ניוונית ושיגדון. כמו-כן מביאה תרופה זו הקלה מכאב ראש קל עד בינוני, כאבי וסת וכאבי שיניים. לעתים נותנים איבופרופן יחד עם תרופות בעלות פעולה איטית יותר לטיפול בדלקת פרקים שגרוניתלאיבופרופן תופעות לוואי כמו לרוב התרופות הנוגדות דלקת הלא-סטרואידיות, ובדומה לאספירין התרופה עלולה לגרום לדימום בדרכי העיכול. " וכאן משווים את התרופה לאספירין שמדלל את הדם ועלול לגרום דימום. אני מעבירה את השאלה לרוקח שלנו בעמותה ובירור. תקבלי תשובה מקצועית ולא אינטרנטית. בברכה, מאירה

02/03/2008 | 14:51 | מאת: דני הירש

לשכוך כאבים אין לקחת ASPIRIN (ACETYL SALICYLIC ACID למיטב ידיעתי אין בעיה עם IBUPROFEN

08/03/2008 | 11:43 | מאת: ענת

הבנתי שתופעות הלוואי דומות לאלו של אספירין (דהיינו, דימום), ולכן אסור לקחת את זה. אני טועה?

הבהרה: מר דני הירש הנו רוקח בעל נסיון רב בתחום. דני, תודה על תשובתך המהירה. מאירה

מנהלי פורום תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)