אבחון המחלה

דיון מתוך פורום  תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)

18/09/2010 | 13:40 | מאת: רותי

אמי החלה לסבול בגיל מבוגר 85 מדימומם קשים ביותר מהאף ונאלצה לקבל מנות דם הדימום הית נמשך כשעתים ויותר ונפסק מעצמו הי סבלה מזה במשך 10 שנים ולפני 3 שנים הפסיקה לסבול מ\ה אף פעם היא לא אובחנה כחולת hht או שלא נאמר לנו האם עלי ןאחותי להבדק היכן אפשר לברר פרטים מדויקים יותר [email protected] 096967501

שלום, רותי. ראי מתוך אחת התשובות הקודמות, : "איך קובעים תור לדר' מי-זהב להתייעצות" של 5.5.10 האם מישהו במשפחה מורחבת שלכם גם סבל מדימומי אף? זה הדבר הראשון שעליכם לבדוק. לאחר מכן רצוי לבקר אצל ד"ר מי-זהב להכוונה של המשך אבחון. חלק מאחבון ניתן לבצע בצורה וויזואלית. חלק אחר (אם יהיה צורך) ידרוש בדיקות קלות מאוד. HHT הנה מחלה גנטית. כיוון שכנראה אף אחד אצלכם לא נבדק ל-HHT, ניתן גם לבדוק תמונה גנטית (עוד הפעם, רק אם הרופאים ימצאו זאת לנדרש). אחרי גילוי (אם בכלל) של הגן הפגום כל שאר הדורות נבדקים לגן מסויים זה. זה ניתן לבצע במספר מקומות בארץ. בברכה, מאירה

רותי שלום מתנצל על העיכוב בתשובה. בד"כ דימומי אף ב HHT אינם מתחילים בגיל 85 אלא בגיל צעיר יותר. דימומים בגיל זה מצריכים גם בירור סיבות נוספות. עם זאת לא ניתן לשלול גם HHT. בד"כ ב HHT יש דימומי אף גם בבני משפחה אחרים אך גם זה לא חד משמעי. לסיכום מצטרף להמלצתה של מאירה. אשמח לייעץ לכם. ניתן לקבוע תור לייעץ במרפאתי בשניידר דרך המוקד לזימון תורים בשניידר. בברכת בריאות שלמה

מנהלי פורום תסמונת אוסלר-וובר-רנדו (HHT)