כתם לידה והסרת שיער

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

05/03/2015 | 10:15 | מאת: בר

אני עובר טיפול הסרת שיער ברגל והמטפל לא עשה זאת על הכתם לידה שיש לי. לאחר בדיקה אצל רופאת עור היא אמרה שאין צורך בכריתה רק מעקב אחת לשנה. כמו כן אני לא זוכר את ההגדרה המדוייקת שהיא נתנה לזה נדמה לי NEVUS והגודל שלו כ10X10 סנטימטר. בגדול מה שהבנתי מהרפואה שזה לא בדיוק כתם לידה זה כמו שומה אחת גדולה. לא כהה או בולטת מעל פני העור. רציתי לשאול אם יש סיכון בהסרת שיער מכתם לידה? והאם אפשר שכן יתבצע שם? אחרי הכל המכשיר עובר גם על נקודות חן רגילות.

07/03/2015 | 19:08 | מאת:

יש כתמי לידה שהם ריכוז של צבע ולא ממש תאים של נקודות חן או שומות , גודל כזה הוא נגע מולד עמוק בפנים העור , הגישה המקובלת היא על נקודות חן יש לשים מדבקות לבנות בזמן הטיפול, ולכתמים גדולים , או מולדים או מיוחדים יותר לאחר הגדרה נוספת של רופא עור אז לטפל,יש מקרים שאין כל בעיה .