צלקת מצריבת נקודת חן בלייזר?

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

27/01/2015 | 17:56 | מאת: שירה

שלום, לפני חודש צרבו לי בלייזר נקודת חן בולטת ברגל (היא במקום בו יש חיכוך ופחדתי שזה יגרום לנזק) מיד לאחר מכן היא הפכה לפצע, לאחר 3 ימים התקלפה, לאחר 3 ימים נוספים העור החלים ולא נותר זכר. עם זאת, לפני שבועיים צרבו לי בלייזר נקודת חן בפנים, תהליך ההתייבשות היה ארוך יותר, בימים האחרונים הנקודה התקלפה, ומסביב לנקודה העור נעשה אדום ובולט (לא מפריע לי שהוא אדום כי אני יודעת שזה ישתנה עם הזמן ואפשר לשים מייקאפ) מה שמדאיג אותי זה העור הבולט! אני מפחדת שהוא נגרם בגלל שהשתמשתי פעמיים בסבון פנים... בכל אופן כרגע המקום בו הייתה נקודת החן נראה כחור (למרות שהוא בגובה העור) משום שמסביב לנקודה שהייתה יש עור בולט. זו צלקת?? התחלתי לשים קלוקוט ביומיים האחרונים. מה כדאי לעשות? יריעות סיליקון מומלצות במקרה הזה? יש סוג מומלץ שמתאים לפנים ולבליטה? העור שהפך לי לבולט הוא תופעה שכיחה לאחר הסרה בלייזר? ברגל זה לא קרה לי, ואני לא מבינה את זה.. תודה!!

31/01/2015 | 16:09 | מאת: ליאור

אצל מי הסרת את הנקודה בלייזר, אשמח לפרטים...

01/02/2015 | 23:05 | מאת:

אם נוצרה אדמומיות בעור , עד חודש מהטיפול יש טעם לקלוקוט לתקופה של חודש ומעלה , בדרך כלל כוויה שטחית עוברת עם טיפול בביאפין . יש להימנע משטיפה עם סבונים המייבשים את העור . ואם האדמומיות נשארת פני להתייעצות פרטנית