Volcanoes on my face

דיון מתוך פורום  רפואת עור אסתטית

14/12/2008 | 20:50 | מאת: מיואש

שלום ד"ר, אני חייל בן 20, הסובל לאחרונה תכופות מאקנה. בעבר היו לי פה ושם, לא רציני. כמו כולם. אך לאחרונה, איזור המצח (בעיקר) ואף האיזורים שבין המצח ללחיים (בצדי הראש) שומניים ופעילים מאוד. הפצעים צצים כמו פטריות אחרי הגשם. הם מתאפיינים באדמומיות רבה (במרכזם ומסביבם), בנפיחות שלא הייתה מביישת כדור בייסבול ובכאב לא מבוטל. מה גם, שמשאירים אחריהם צלקות בצבעי סגול-אדום שלא ממהרות להיעלם. בקיצור, סיפור לא אסתטי בעליל. בעבר השתמשתי במשחות שונות נגד אקנה (ללא התייעצות עם רופא), חלקן עזרו יותר, חלקן פחות. לאחרונה אף ניסיתי סבונים שונים (ויקרים) של גרגירים/פילינג.שום דבר לא באמת עזר. ניסיתי למצוא מאפיינים משתנים/מתחדשים בחיי העשויים לגרום לבעיה, אך לא הצלחתי לשים את האצבע על משהו ספציפי. מבקש עזרה/ייעוץ/הכוונה. תודה רבה מראש(:

21/12/2008 | 08:08 | מאת:

מיואש שלום בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, נשמע כי הפתרון למצבך הינו טיפול בכדורי רואקוטן על מנת לפתור את הבעיה לאורך זמן ללא תלות בטיפול מתמשך. בברכה ד"ר שלקוביץ www.derma.md