חוות דעת

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

10/06/2007 | 09:24 | מאת: דודי

שלום ד"ר הייתי מבקש את חוות דעתך לכתבות שונות בדבר השימוש בתרופת הארקוקסיה ( יורשת הויוקס ) אודות ההמלצה של המנהל המזון והתרופות האמריקאי שממליצים שלא לאשר את בקשת השיווק של הארקוקסיה הנמצאת בשימוש גם בארץ. ממתין ומודה לתשובתך.

11/06/2007 | 11:12 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה בעניין הארקוקסיה יש כמות גדולה מאד של מאמרים וכתבות בעיתונות המדעית והפופולרית.במאמרים ניתן למצוא מגוון רחב של מידע ודעות. החשש הנו תמיד מהסקת מסקנות שאינן נכונות ואינן רלוונטיות עקב הבנה לא מלאה של הרשום במאמר. ישנם מאמרים בעלי משקל רב מבחינה מדעית ויש מאמרים שהנם בחזקת הבעת דעה אישית. הגוף הקובע הנו משרד הבריאות. אנשי משרד הבריאות מומחים בתפקידם ויודעים להסיק את המסקנות הנכונות מהחומר הרפואי ולדעת אם מותר ומתי. מבחינה פרקטית חשוב לפני לקיחת תרופה להתייעץ עם רופא המשפחה ולקבל ממנו את המרשם על מנת למנוע קשר לא רצוי עם תרופות אחרות ולקחת בחשבון מצבים רפואיים שעשויים למנוע את מתן התרופה בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים