עיה במפרקי ברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

03/08/2011 | 20:49 | מאת: נעמי

בעלי אדם חולה. ברגרסיה של לימפומה, מושתל קוצב לב, דלקת פרקים, אוסטופסוריאזיס. לאחרונה בעיות פצעים קשים בשוק ועד כף הרגל. סובל מכאבים בבירכיים. בצילום נמצאו שינויים ניווניים במפרקים פטלו פמורליים. אורטופד הזריק לו זריקה אחת בברך שהרגיעה את הכאב לזמן קצר ולא המליץ על המשך טיפול. יש לציין שהוא מטופל במשכחי כאבים חזקים ביותר עקב כאביו האחרים, נרקוטיקה, מריחואנה רפואית. ובכל זאת כאבי הבירכיים חזקים והוא מתקשה ללכת. בבקשה עיזרו לי בעיצה מה לעשות? למי לפנות? תודה. נעמי

04/08/2011 | 12:03 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לנעמי שלום ככלל, חשוב לבצע ברור ולהבין מה הסיבה לכאבים הקשים, דהיינו האם מדובר על ניוון או אולי AVN או בעיה אחרת? חשוב לדעת שכאבים עקב שינויים נוונים תחת הפיקה לא תמיד מגיבים להזרקה. צריך לחזור ולהתייעץ עם הרופא המטפל, לעיתים יש מקום לטיפול במרפאת כאב וטיפולים אלטרנטיבים בברכה דר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים