הסבר על ממצאי מיפוי עצם

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

08/07/2011 | 13:57 | מאת: עינב לוי

אני בן 36 והופנתי לביצוע בדיקת מיפוי עקב כאבים חזקים בכף רגל ימין. אבקש את עזרתכם בממצאי בדיקת מיפוי עצם: במיפוי עצם כולל בדיקה דינמית: פרפוזיה ו- BLOOD POOL מכוונים לאיזור כפות רגליים. קיים BLOOD POOL מוגבר באספקט הלטרלי של RT MIDFOOT בבדיקה הסטטית המאוחרת כולל בדיקת SPECT מכוונת לאגן: קיימת קליטה מוגברת באיזור TMT JOINT מס' 5 מימין. קליטה מעט מוגברת בגליל הדיסטלי של אצבע מס' 5 בכף הרגל משמאל. קליטות מוגברות ב- LT TIBIAL MEDIAL CONDYLE, באיזור LT PROXIMAL TIBIOFIBULAR , בטרוכנטר הקטן של פמור מימין, באספקט הלטלרי משמאל של חוליה T10, ב- RT STERNOCLAVICULAR JOINT ובאקרומיון מימין. תודה על עזרתכם והמשך יום נפלא

21/07/2011 | 10:47 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

למר לוי שלום להזכירך, הפורום עוסק בהחלפות מפרקים. ככלל, מפוי עצם הנו בדיקה הבאה לענות על שאלתו של הרופא המפנה. כלומר, אותו רופא ששמע את הספור וידועים לו הפרטים החשובים, בדק אותך, עיין בצילומים ואולי בבדיקות דם, יכול להבין מה המשמעות של מה שכתוב. כל פרשנות שתתקבל ממישהו אחר שאין בידיו את המידע הבסיסי הנדרש טומנת בחובה סיכוי גבוה לשגיאה. בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים