אם החלפה אינה אפשרות?

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

02/05/2011 | 23:08 | מאת: אפרת שור

סבא שלי, בן 86, סובל מכאב תמידי וחמור בגלל ירך שצריך החלפה, אבל הוא לא מועמד לניתוח בגלל מצב בריאותו הכללי. האם יש אפשרויות אחריות, אפילו ניוסיים, בארץ? תודה רבה אפרת

04/05/2011 | 07:54 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לגב' שור שלומות כאשר אדם בן 86 שובר את מפרק הירך הוא עובר ניתוח למרות הסיכונים הקשורים לגיל. לעיתים מפרק ירך שהתנוון ונהרס גורם לכזה כאב שאדם מפסיק לתפקד ומצבו דומה לזה של אדם עם שבר: הוא עשוי לפתח פצעי לחץ וסיבוכים דומים. לכן צריך לעשות כל מאמץ כדי למצוא את הדרך וזאת כמובן אם מדובר במצב שהכאב מדרדר את האיש המבוגר. זו נקודה לא פשוטה ויש להתייעץ עם המרדים במרפאת טרום הרדמה, לכנס את המשפחה ולהגיע להחלטה עם גיבוי של המרדימים, הרופאים המנתחים והמשפחה בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים