אי סדירות בטרוכנטר

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

06/03/2011 | 08:03 | מאת: עינת

שלום רב. בת 32 חולת as שנתיים מטופלת ברמיקייד כל 4 שבועות. לפני 3 חודשים התקף כאב עז בירך עד כדי אי יכולת לדרוך על הרגל. לאחר סטרואידים בעירוי ו2 זריקות למפרק יומיים אחרי בחשד לבורסיטיס טרוכנטרית,היתה הטבה. לאחרונה הכאב מתגבר שוב בהדרגה. ב mri נרשם שהמפרק תקין ,אך קיימת אי סדירות בטרוכנטר. מה המשמעות לכך מבחינתי? האם זה מצב שיכול להוביל להחלפת מפרק.?

06/03/2011 | 11:18 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה שלב ראשון הנו תמיד להגיע לאבחנה. אי סדירות בטרוכנטר יכולה להיות רמז לבעיה ויכולה להיות חלק מהנורמה וחסרת משמעות. לכן צריך להשקיע את כל האנרגיה להגיע רפואית לאבחנה של מקור הכאב ואז לראות מה הטיפול הרלוונטי. לכן אין אפשרות לדעת אם מדובר במצב שיכול בסופו של דבר להביא להחלפת המפרק או שהחלפת המפרק אינה רלוונטית לכל אורך הדרך. בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים