שבר בירך כתוצאה מנפילה של אשה נכה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

05/03/2011 | 13:28 | מאת: שאוך

שלום, אמי עברה אירוע מוחי לפני כתשע שנים והיא משותקת בחצי גופה השמאלי. השיתוק ברגל הוא חלקי, והיא מצליחה ללכת בבית בעזרת מקל, כמובן עם ליווי (באיטיות ובקושי). מחוץ לבית היא מתניידת באמצעות כסא גלגלים. אמי נפלה מכסא הגלגלים ואובחן אצלה שבר בירך, קצת מעל הברך. רציתי לדעת מהו הטיפול המומלץ לאדם במצבה, האם כדאי לעשות ניתוח או טיפול שמרני באמצעות גבס. אשמח גם לקבל המלצה עם איזה רופא כדאי להתייעץ על מנת לקבל חוות דעת שנייה.

06/03/2011 | 11:16 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לשאוך שלום וברכה כל חוות דעת נוספת צריכה להעשות על בסיס רפואי ודורשת בדיקה והכרת המטופל. אני מניח שלא תשקיע מאה אלף שקל לפי בלוג בפורום, על אחת כמה וכמה לא תסמוך על דיון בפורום באינטרנט כאשר מדובר בהחלטה רפואית נכבדת, לפורום יש יכולת להוסיף מידע אך אין הוא מסוגל להיות תחליף לחוות דעת רפואית על כל המשתמע מכך. ככלל, אנו משתדלים לנתח כדי להביא ליציבות, לאפשר ירידה בכאב, לאפשר ניידות. לא תמיד הדבר אפשרי. מצד שני, לסוג שבר כזה שתארת קשה מאד לטפל שמרנית בגבס. בהצלחה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים