סביון 16/9 נצרת עלית

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

01/03/2011 | 11:46 | מאת: ברקן חיים נצרת-עלית

ראשית תודה על האתר הזה שמאפשר קשר אם מומחים!! רקע: אני נכה צ.ה.ל ולאחרונה עברתי מיפוי עצב בשתי הרגליים עקב כאבים מאוד חזקים בעיקר בהליכה יש לי קיצור של 4.02 MM ברגל שמאל ומתהלך עם נעל מיוחדת עם הגבהה + ROKER מובנה וסוליה בצורת טרפז יש תמיכות צד וקפיץ. כי יש לי VARUS פנימי ולכן, אני מעביר לכם את הממצאים של המיפוי ובבקשה עם תוכלו בקצרה להסביר לי.(הפציעה שלי היא בעיקר ברגל שמאל אך גם רגל ימין נפגעה מתחת לברך "קרע" ברוחב של 17 ס"מ) בוצע מיפוי עצם תלת שלבי וכל גופי: 1.בבדיקה הסטטית המוקדמת מודגם ה-BLOOD POOL יחסית מוגבר ברגל ימין. בבדיקה הסטטית המאוחרת באותה רגל מודגמת קליטה מוגברת(באותה רגל)הממצאים המתוארים הם עקב יתר מעמסה על רגל ימין 2.בנוסף יש לציין קליטה מוגברת בפרק RT.ACROMIOCLVICULAR וRT.STERNOCLAVICULAR שמתאים לאוסטאוארטריטיס. טוב! זה כל הממצאים אני כמובן לא מבין בכל הכתב הזה ו(כפי שאתם בבדאי יודעים הרופאים באגף השיקום לא ממהרים להסביר הם כאילו שם בשבילנו אך לא למעננו והם שכחו את שבועת הרופא בקבלת הרישיון לעבוד ברפואה.)"שבועת היפוקרטס ושבועת הרופא העברי".לכן אני פונה עלכם בבקשה להסביר לי בפשטות מה יש לי? אני מאוד מודה לכם מראש. ברקן חיים בוצע מיפוי

06/03/2011 | 11:10 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

למר ברקן שלום קראתי את מכתבך מספר פעמים אך לצערי אין סיכוי שאוכל לתת לפי המידע תשובה כלשהי בעלת משמעות. להזכיר שכל חוות דעת או מסקנה רפואית מתחילה קודם כל בשאלות מכוונות רבות שעוזרות לחשיבה של הרופא, לאחר מכן בדיקה, לאחר מכן עיון בבדיקות הדמיה כגון צילומים, CT ומפויים ורק בשלב זה אפשר לתת תשובה רלוונטית. לכן הנכון לעשות לפנות לאותו אורתופד שהזמין את הבדיקות ולשאול את השאלות. במידת הצורך אפשר תמיד להעזר במרפאת החוץ שלנו ברמב"ם ואנו עומדים לשרות המטופלים מכל רחבי המדינה בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים