זריקות לברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

08/02/2011 | 08:49 | מאת: רונן

רציתי לדעת מה יותר אפקטיבי להפחתת נוקשות במפרק הברך עקב שחיקת סחוס: זריקה של סינוויסק (synvisc one) שמופק מכרבולת של תרנגולת או זריקות של ארטריז שמופק בהנדסה גנטית והוא לא מן החי, מה יותר מומלץ ואפקטיבי עפ"י נסיונך?

08/02/2011 | 11:49 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה לא כל אדם מתאים להזרקה של חומרים אלו. הטיפולים יכולים לעזור בעיקר במצבי ניוון ברך שאינם מתקדמים ואינם נוקשים. המטרה העיקרית הנה להפחית כאב ולא לשפר נוקשות. לכל סוג של חומר יש יתרונות וחסרונות. אלא שצריך קודם כל להבין אם ההזרקה רלוונטית בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים