האם אפשר לשחזר ראש פרק שאין

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

16/01/2011 | 22:13 | מאת: suzy

אני בת 60 בגיל 10 נותחתי בפרק ירך כרתו לי את התפוח והרגל מחוברת בפלטה וברגים לאגן השבוע עשיתי צילום בורג אחד השתחרר הפלטה נשברה ויש שבר בראש עצם הרגל וגם אוסוטרופורוזיס מתקדם ,האם אפשר לשחזר את כל המקום

18/01/2011 | 11:10 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לסוזי שלום ככלל, אפשר לחזור ולבצע ארטרודזה (איחוי של המפרק) ולעיתים ניתן להתמיר את המפרק שעבר איחוי לTHR. צריך לבדוק, לעיין בחומר הרפואי ולדבר בברכה דר גרנטל

27/01/2011 | 18:05 | מאת: suzy

מה דעתכם על זריקות פרוטאו לאיחוי שברים והתפוררות באזור ראש הירך שאין אפשרות לנתח. בניתוח בילדות כרתו לי את ראש הירך .יש לי אוסטרופורוזיס מתקדם. תוך כמה זמן מתחיל שיפור, ואם יש תופעות לוואי.

30/01/2011 | 13:37 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלומות בהמשך למכתב קודם. קיימים טפולים רבים שלא הפכו להיות טפולים סטנדרטים ברפואה אורתופדית. חלק מהדבר נובע מנסיון עבר שאנשים המליצו וטיפלו בכל מיני אמצעים שלאחר שנים הוכח שהיו פשוט לא רלוונטים למציאות. לצערי אין בידי מידע מספיק להצביע על הרלוונטיות של ההצעה בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים