תוצאת CT לאחר נפילה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

09/01/2011 | 00:09 | מאת: גילה

דר' שלום נפלתי בעבודה. היתה נפיחות ושתפי דם במשך חודש ימים.עשיתי מיפוי עצמות והתוצאה היא:ישנה קליטה מוגברת פוקלית בברך ימין , טיביאלי לטרלי.כמו כן שינוי טראומטי(חשד לשבר באזור LTC). רופא קבע כי ישנו שבר בברך. רופא המליץ על מגן ברך וקביים ביצעתי CT ברך אחרי חודש מאז הנפילה והתוצאה היא:הודגם תהליך פוקלי בפיבולר פרוקסימלי מימין עד כ-16X17 מ"מ, מכיל הסתיידויות ומייטריקס עם גבול סקלרוטי וסדיר עם סביבה שמורה. התהליך גורם להרס קורטיקלי קל באספקט הקדמי, טיבו של התהליך לא ברור.בסיכום : תהליך פוקלי בפיבולרי ימני. מה זה אומר ? יש לציין כי יש יותר כאבים מקודם כמו כן קצת נפיחות. בתודה גילה

18/01/2011 | 11:01 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לגילה שלום העובדה היחידה הברורה הנה שנפלת בעבודה, היתה נפיחות ושטפי דם. כל השאר הנם פענוחים של בדיקות הדמיה. מאד מפתה לנסות ולנחש לפי בדיקות אבל אין דבר מטעה מזה. הכלי המעשי למניעת חשיבה לא נכונה הנה המהלך הרפואי התקין לכן כדי לענות צריך לשמוע פרטים רבים ואולי מבחינתך לא חשובים, לבדוק, לעיין בהדמיות השונות ואז לראות מה התשובה הנכונה. בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים