כאבים המפרק מלאכותי אחרי ההחלפה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

08/01/2011 | 10:33 | מאת: שמואל

אני אחרי השתלת מפרק מלאכותי בירך ימין,עקב מחלת A.V.N וסובל מאותה הבעייה ברגל ימין,הכאבים לא באותה רמה שהיו טרם החלפת המפרק אבל עדיין סובל מכאבים וצליעה קלה.את הניתוח ביצעתי בבית חולים המרכז הארץ,והשורה תחתונה נאמר לי שמה שניתן לעשות זה להחליף שוב את הפרק המלאכותית.(ברור שבשלב זה ויתרתי על החלפת הפרק ברגל השנייה).שאלתי היא מה אחוזי ההצלחה בכאילו ניתוחים ומה אחוזי אי ההצלחה..והאם נכון הוא שיש להחליף שוב את המפרק וזו התשובה ההחלטית שניתן לקבל? בברכה ומצפה לתגובה שמואל

18/01/2011 | 10:58 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לשמואל שלום כאבים וצליעה לאחר THR יכולים להיות ממספר סיבות. - בחלק מהסיבות החלפה חוזרת תעזור - בחלק מהסיבות החלפה חוזרת לא תעזור - בחלק מהסיבות ניתוח אחר יכול לעזור כך שמעשית הדרך לענות לך הנה לבדוק אותך, לעיין בבדיקות דם, לעיין במיפוי (אם בוצע), לעיין בצילומי הרנטגן ולחשוב.... בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים