שאלה בקשר ל mri

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

08/12/2010 | 09:50 | מאת: רותם

שלום ד"ר שאלה לי אלייך חשובה לי מה ההבדל בין mri עמוד שדרה מותני? ל mri עמוד שדרה סקראלי? מהו mri מפרקי הגף התחתון ללא חומר ניגוד איזה מפרקים כוללים בו? האם mri מפרקי האגן כוללים את מפרקי הירך? האם אפשר לעשות mri ארטרוגרפיה למפרק העצה והכסל? האם אפשר לעשות לכלול בצילום mri אחד את מפרקי הירך וכסל עצה ביחד? או רק בניפרד תודה על תשובתך

19/12/2010 | 09:25 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לרותם שלום ככלל: MRI הנו בדיקת הדמיה. כל בדיקת הדמיה מיועדת לענות על שאלה. כאשר אדם נשלח לבדיקת הדמיה ללא שאלה הרי איש ההדמיה מנסה לנחש מה השאלה וכאן עשויים להיות קשיים: למשל: אם האורתופד כותב שאלה: אבקש MRI בשאלת קרע בלברום של מפרק הירך. הרי אז סביר שצריך MRI ארטרוגרפיה שכולל הזרקה למפרק הירך וכל בקשה לסוג MRI אחר דינה לא לענות על השאלה ולהשאיר חוסר. כל הפרטים הטכנים עליהם את שואלת הנם פרטים המתבררים במכון ה MRI היות ולכל מכון יש גישה משלו, תלוי בגוף המממן והשולח. לכן אם את רוצה לדעת רלוונטיות הדבר העיקרי הנו: מה השאלה והאם אותה בדיקה עונה עליה כהלכה בהצלחה ד. גרינטל

19/12/2010 | 09:25 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לרותם שלום ככלל: MRI הנו בדיקת הדמיה. כל בדיקת הדמיה מיועדת לענות על שאלה. כאשר אדם נשלח לבדיקת הדמיה ללא שאלה הרי איש ההדמיה מנסה לנחש מה השאלה וכאן עשויים להיות קשיים: למשל: אם האורתופד כותב שאלה: אבקש MRI בשאלת קרע בלברום של מפרק הירך. הרי אז סביר שצריך MRI ארטרוגרפיה שכולל הזרקה למפרק הירך וכל בקשה לסוג MRI אחר דינה לא לענות על השאלה ולהשאיר חוסר. כל הפרטים הטכנים עליהם את שואלת הנם פרטים המתבררים במכון ה MRI היות ולכל מכון יש גישה משלו, תלוי בגוף המממן והשולח. לכן אם את רוצה לדעת רלוונטיות הדבר העיקרי הנו: מה השאלה והאם אותה בדיקה עונה עליה כהלכה בהצלחה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים