מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

07/05/2007 | 21:46 | מאת: דגנית

אורטופד הודיע לי שעלי להשתיל מפרק ירך. עוד לא הייתי אצל רופא מנתח כי אני דוחה הקץ. עד אז (אנסה למשוך עוד כמחצית השנה) אני סובלת בקושי. מה שכן אני לא משתמשת כמעט ברגל הפגועה בגלל הכאבים. שאלתי: האם עלי לתרגל תנועה ברגל זו להקלת הניתוח? אני יכולה להפעיל אותה באויר אך ורק בתנועת אופניים, בשום אופן לא בתנועת שחיית חזה כלומר פישוק. אני מפחדת שהשרירים יתנוונו , הצליעה הולכת וגוברת. אני בת 60 ועדיין עובדת. אז מחכה לתשובתך בנוגע לתרגילים. תודה מראש

08/05/2007 | 07:00 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה תרגול מפרק הירך חשוב במצבי מחלה שונים היות ושמירת ובניית שרירים מקלה על השיקום שלאחר הניתוח (מתי שלא יהיה), מקצרת את זמן הצליעה שלאחריו ויתכן ואף עוזרת להתקף הנוכחי להשתפר. מצד שני לעיתים קרובות הפעילות עצמה גורמת כאב. לכן שביל הזהב הנו פעילות שאינה גורמת כאב וניתן לחפש זאת בדרכים שונות. אם שחיה מסוג אחד בלתי אפשרי - יתכן ושחיה מסוג אחר יותר רלוונטי. לעיתים חדר כושר יעיל כי אז ניתן לבדד ולבצע פעולות יעילות ולא כואבות. פשוט מחפשים את התרגול שאינו מביא לכאב. לעיתים פגישה חד פעמית עם פיסיותרפיסט מלמדת את התרגילים היותר חשובים והפחות כואבים. בהצלחה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים