שבר מרוסק בטיביאל פלטו

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

13/04/2010 | 14:12 | מאת: אמיר 3321

בעקבות תאונת דרכים באופנוע שעברתי ביצעו לי צילום רנטגן וסי טי והתגלה אצלי בברך שבר מרוסק של הטיביאל פלטו משמאל עם שבר תלישה של ה eminence, עברתי ניתוח עם קיבוע פלטה lcp 3.5, לאחר מכן קיבוע עם סד ביישור מלא לשלושה שבועות שלאחריו פזיותרפיה וכיפוף יומיומי בעזרת מכשיר cpm (כרגע אני נמצא חודש לאחר הניתוח),, השאלה שלי היא אם בהנחה שאני עובר את כל השיקום המומלץ על ידי הרופאים כולל פיזיותרפיה אז האם אני אוכל בעתיד בעוד כחצי שנה להגיע לטווח כיפוף מלא של הברך? ואם לא אז מה המקסימום עפ"י ניסיונך ברוב המקרים??

18/04/2010 | 06:51 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לאמיר שלום קיימים פרמטרים רבים חלקם בלבד ידועים המביאים לתוצאה הסופית לאחר קבוע פנימי של שבר בפלטו בברך. כך שאין דרך לנבא מה תהיה התוצאה הסופית, טווח תנועה הנו אחד מהדברים. אם השבר לא מרוסק מדי, אם הפגיעה ברצועות אינה קשה מידי אם ההחזרה של חלקי השבר אנטומית התנאים משתפרים.... בהצלחה ד. גרינטל

18/04/2010 | 11:36 | מאת: אמיר 3321

תודה על התשובה המפורטת.. אבקש לדעת מהו שבר תלישה של ה eminence ובמה הוא יכול לפגוע??

מנהל פורום החלפות מפרקים