הפרשה אחרי נתוח

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

23/03/2010 | 11:34 | מאת: דויד

לרופא שלום .אבי הינו בן 97 בריא וצלול.לפני חודש וחצי נפל ושבר בכתף ובירך.בכתף בוצע קבוע,בירך נתוח להשתלה לתותבת שמתחברת לאגן.מאז הנתוח יש הפרשה מהחתך.בוצעה פתיחה חיטו י ושטיפה ונלקחו תרביות והורכבה משאבה לוקום.לפי התרביות איןזיהום .המנתח השני אומר שבפתיחה נראה כמו זיהום בפנים ובנוסף יתכן והשתל לא מתאים.ההפרשה לא מפסיקה.מה מקורה? מה לעשות לפני שיגמרו הכוחות של אבי?!

18/04/2010 | 07:07 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לדוד שלום העניין שהעלת הוא לב ליבו של העניין. מצד אחד מדובר בזהום לאחר ניתוח (גם אם לא זוהה חיידק) שדורש טפול ממושך וטיפול שמכלה את כוחות המטופל. מצד שני אדם מבוגר עם רזרבה גופנית מוגבלת. זה אחד המצבים הקשים ביותר שיש לטיפול. נאחל לכם הצלחה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים