חשד לשחיקת סחוס ...המשך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

18/03/2010 | 12:36 | מאת: wizeguy911

קודם כל תודה על התשובותף אבל בכ"ז התשובות לא עונות בצורה ישירה לשאלות, ונשארתי בערפל. לא מבין מאיזה סיבות משאירים את החולה עד שיש לו שחיקה מוחלטת ואז מציעים לו ניתוחים למיניהם. צריכות להיות בדיקות שישקפו את המצב האמיתי. ולדעתי מוטלת על הרופאים אחריות משמעותית ובמסגרת אחריותם צריכים להיות לטובת החולה במובן של לתת לו את כל הכלים האפשריים בכדי להימנע מלהגיע למצבים של ניתוחים. לכן שאלתי כיצד ניתן לבדוק במדוייק את מצב שחיקת הברכיים, ושאלתי מה הלאה וכיצד ניתן להימנע מלהגיע לניתוח. והציפיה היא לקבל כל עזרה/הפניה אפשרית אפילו בפורום. בברכה וחד שמח.

21/03/2010 | 14:21 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלומות רק מיעוטם של האנשים מגיעים לשחיקה מוחלטת וגם אז רק חלק צריכים ניתוחים. כדי לדעת את מידת השחיקה יש לבדוק, לעיין בצילומים של הברך בעמידה ואז ניתן לתת דעה בעניין. כאשר מתחילה שחיקה אין דרך לעצור אותה. במידה ויש גורמי סיכון כגון משקל גוף גדול ניתן להפחית על ידי הפחתת משקל וחזוק שרירים אבל לא לעצור. מצד שניאצל רוב האנשים התהליך איטי ונמשך שנים רבות ובדרך כלל לא דורש טיפול ספציפי. בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים