חשד לשחיקת סחוס ברכיים ומפרק ירך (wizeguy)

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

17/03/2010 | 14:38 | מאת: wizeguy911

בחור בן 37 אני בחור בן 37 לא שוקל הרבה ואיני עוסק בספורט אגרסיבי בכדי שתהיה לי שחיקת סחוס. בתוצאות בדיקת מיפוי ספקט כתבו: "קליטה מוגברת פטלרית ורטרופטלרית כעדות שלחיקה פטלופמורלית, כמוכן בשתי הברכיים קליות יתק ממורדמות באספקת האחרוי מדיאלי של הקונדילים הפמורלים המדיאלים כעדות לשינוי SPRAIN באיזור אחיזת ה MCL ויותר מימין. בפרק הירך מימין למיין הדגשהת קליטה אצטבולרית עם הדגמת קליטת יתר ממוקמת יותר באספקטים הלטרלי והמדיאלי של האצטבולום קרוב לודאי שילוב של ממצאים אטריטיים וטנדיניטיס של הליגמנטים האיליופמורלי והפיבופמורלי." א) האם קיימות בדיקות לוידוי שחיקת סחוס? נא לפרט. ב) האם התרופה 50 ART מטפלת רק בסימפטומים או גם בבעיה עצמה? (האם יש הבדל בין תרופה זו לדיאטרים) ג) האם ריאומטולוג יכול לתרום למקרה שלי? אם כן האם אתה מכיר מישהו טוב? ד) האם אתה מכיר את CRT - cell regeneration therapy, טיפול בשחיקה? ה) בביקור אצלך אמרת שהמצב לא אקוטי, מה ניתן לעשות בכדי לא להגיע למצב יותר חמור? ו) נא להמליץ על כל טיפול לא פולשני בכדי לשמר ואשר יכול להועיל למצב שלי. בתודה רבה

18/03/2010 | 08:11 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

בוקר טוב כל אבחנה מושתתת על שלשה אלמנטים: ספור החולה (פרטים החשובים לאבחנה), בדיקת החולה, עיון בהדמיות ראשוניות כגון צילומי רנטגן, בדיקות דם, ובהמשך הדמיות מורכבות כגון מפוי עצם. לכן למפוי המצוטט כאן באופן בלעדי אין שום משמעות ואינו יכול להוות אבחנה ללא האלמנטים המקדימים המבוצעים על ידי רופא. למרות זאת ננסה לענות: א) האם קיימות בדיקות לוידוי שחיקת סחוס? תשובה: 'שחיקת סחוס' והכוונה לניוון קיימת אצל כל אדם ואדם באשר הוא חי ומתקדמת עם השנים. ב) האם התרופה 50 ART מטפלת רק בסימפטומים או גם בבעיה עצמה? תשובה: בתרופה זו עוסקים מחקרים, רופאים ראומטלוגוים ואחרים, התשובה אינה בשליפה אבל ככלל, כאשר יש תהליך ניוון אין דרך ברורה המרפאת אותו ג) האם ריאומטולוג יכול לתרום למקרה שלי? אם כן האם אתה מכיר מישהו טוב? תשובה: תמיד חשוב לשלול בעיה ראומטלוגית. דבר זה עשוי להתבצע גם על די רופא המשפחה. אנו מכירים מספר לא מבוטל של ראומטולוגים מצוינים אבל חשוב להדגיש שאנו נמנעים מכל פרסום אישי ונמנעים מכל פרסום של פרוצדורות או תהליכים. ד) האם אתה מכיר את CRT - cell regeneration therapy, טיפול בשחיקה?ניתן למצוא פרטים באתר..... תשובה: אנא ראה תשובה קודמת ה) בביקור אצלך אמרת שהמצב לא אקוטי, מה ניתן לעשות בכדי לא להגיע למצב יותר חמור? תשובה: לצערי אין אני מזהה את פרטי הביקור ומעבר לכך: הסודיות הרפואית מחייבת שמירת עניינו של המטופל הרחק מעיניים של כל אדם ובודאי לא בפורום באינטרנט ו) נא להמליץ על כל טיפול לא פולשני בכדי לשמר ואשר יכול להועיל למצב שלי. תשובה: כל המלצה הנה תולדה של שלושת הכלים שהוזכרו למעלה. ממש לא רלוונטי להמליץ על טפול בהמשך לתוצאת מפוי...... בברכת חג שמח ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים