בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

05/03/2010 | 21:42 | מאת: טל

מתנצלת על האורך, אבל אני ממש בדילמה. אני בת 35, אמא לשניים, בעלת עודף משקל. בשנה האחרונה מאז לידת בתי בכל לילה כשאני ניגשת אליה אני דופקת את הברך בחוזקה בפינת המיטה. בלי או עם קשר, לפני כחודשיים ישבתי בכסא. כשקמתי התחיל לי לפתע כאב חזק בברך שהלך והתגבר עד שכעבור שעתיים בקושי יכולתי ללכת. כעבור כחמש שעות קמתי מהמיטה, והיה לי קנאק מאוד מאוד חזק בברך - שהביא להטבה מסויימת, כלומר אחריו יכולתי כבר ללכת אבל בצליעה בלבד. מאז, אני צולעת, לא יכולה ללכת יותר ממאה מטר, לא יכולה לרדת ולעלות מדרגות (כואב ומתנפח) וכאמא מאוד קשה לי לתפקד. ניגשתי לשני מומחי ברכיים ששלחו אותי לאם אר אי בשל חשד לקרע במיניסקוס. בעקבות תוצאות הבדיקה רופא אחד טוען שאכן יש קרע במינסקוס ומאוד לוחץ עלי לעשות ארתוסקופיה. רופא שני אומר שהקרע ממש קטנצ'יק והבעיה בברך היא שונה - ופיזיותרפיה טובה מספיקה. אינני יודעת מה לעשות. להלן תוצאות האם אר אי- מאוד אשמח לדעת מהי חוות דעתך. ציינתי רק את הנקודות הבעייתיות על פי הבנתי הדלה. תודה רבה רבה 1. מבנים גרמיים שמורים למעט סימני המטופויזיס ניכר בלשד העצם בדיאפיזה ובמטפיזה הדיסטליות של הפמור. אי סדירות קורטיקלית בשטח הפנים הארטיקולרי-אחורי של הקונדיל הפמולרי המדיאלי. הסחוסים שמורים. 2. סמיני ניוון מינימלי בקרן האחורית של הסהרון המדיאלי. 3. במפרק הפטלו-פמורלי מודגמים סימני CMP עם אי סדירות של הסחוס הפיקתי במידה קלה בפצט המדיאלי. כמו כן מודגמת אי סדירות קורטיקלית קלה באיזור זה. השינוי הניווני בסחוס מתבטא כאיזור מעט היפראינטנסי בסדרת PD-SPAIR 4. בגומה הפופליטאלית מודגמת כמות קטנה של נוזל בעומק הגומה האינטרקונדילרית הפמורלית האחורית. 5. ריבוי של נוזל סינוביאלי בבורסה הסופרה פטלרית וברצס הפארא פטרלי המדיאלי. 6. ריבוי שומן תת עורי עמוק. 7. בצקת תת עורית באספקט הקדמי של הברך בגובה הפיקה ובעיקר מתחתיה, קדמית לגיד הפיקתי. 8. לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד קיימת האדרה פריפרית של הסינוביה. תודה!

10/03/2010 | 08:06 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה חוות דעת רפואית הנה דבר כבד ואינו יכול להתבסס על בדיקת הדמיה ללא בדיקת המטופל. כל תהליך רפואי מתחיל בשיחה עם המטופל והבנת כל מיני פרטים מספור המהלך. לאחר מכן בדיקה ולאחר מכן ניתן להבין את משמעות ההדמיה. לכן ההגדרה של חוות דעת רפואית אינה מאפשרת לענות לפי בדיקת הדמיה שימי לב לנקודה מעניינת. לרופא הראשון שאת מתארת היו כל התנאים הדרושים להחלטה רפואית. אף לרופא השני שאת מתארת היו כל התנאים הדרושים להחלטה רפואית. לכן לדעה שלישית חובה לאפשר את כל התנאים הבסיסיים להחלטה רפואית בהצלחה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים