פגיעה בסחוס

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

07/02/2010 | 08:36 | מאת: אריק

לאחר פגיעה בברך שמאל מתאונת אופנוע. לאחר ניתוח בברך בו אותרו הממצאים הבאים: 1.נזק דרגה 4 בMFC 2.נזק דרגה 3 סולקוספמורלי. 3.נזק דרגה 1 בפטלה. לאחר כשנה מהניתוח ולאחר הזרקה של חומצה היאלורונית לברך עדיין כאבים חזקים,אם בהליכה רגילה ,בעליית מדרגות,בירידת מדרגות ,בקרקע משתנה.לציין כי הכאבים בעיקרם הם בחלק הפנימי של הברך,כמו כן לאחר ישיבה או שכיבה ממושכת ישנה כאב לאחר שברצוני לקום. כשנה אחרי הניתוח בוצע MRI נוסף אשר נמצאו בו הממצאים הבאים: בקונדיל הפמורלי המדיאלי מודגמת בליטה קורטיקלית בקוטר 4 מ"מ במישור הצדדי הפנימי ,עם אותות חריגים בסחוס המכסה בסמוךוסדק כמעט לכל עובי הסחוס בסמוך,בקוטר כ1מ"מ כמו כן מודגמים אותות חריגים מינמליים בסחוס המכסה את האספקט הקידמי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי ,קרוב לGROOVE הפמורלי -הנגע התת קורטקלי שהודגם בבדיקה הקודמת לא הודגם בבדיקה הנוכחית. מה עלי לעשות?מה אומרת תשובה זו של ה MRI? אני בן33 ,יש משהו לעשות בנידון? בבדיקה אחרונה אצל אורטופד הוא אמר לי שיש לי הבדל של 2.5 ס"מ בקוטר השריר 4 ראשי בין ימין לשמאל.וכמו כן על פי שפתו giving way senseation הומלץ לי על ניתוח נוסף של השתלת סחוסע"י לקיחת תרבית מהברך. יש לי התלבטויות רבות לגבי זה. 1.ניתוח לא בסל הבריאות ועלותו יקרה. 2.משך החלמה. 3.אחוזי ההחלמה. אני מתוסכל ולא יודע מה לעשות. אודה על תשובתך.

08/02/2010 | 12:18 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לאריק שלום מכתבך זה הנו העשירי במניין מאז נפגעה הברך שלך והניתוח שעברת בהמשך. חוסר הבהירות והספקות מלווים אותך לכל הדרך ועולים בכל מכתביך. לכן נראה שהנכון לעשות הנו לפנות לרופא אחר מאותו תחום, המבצע גם הוא ארטרוסקופיות והשתלות סחוסים, להבדק על ידו ולהראות לו את צילומי הרנטגן, את בדיקות ה MRI, אם יש צילומים קלינים מהארטרוסקופיה להראות לו אותם ולקבל את דעתו לגבי הטיפול ההמשכי בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים