THR דו צדדי

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

06/02/2010 | 13:13 | מאת: sT

שלום רב, אני אחרי ניתוח THR וכבר בדרכי לעבור את השני (ברקע AVN כתוצאה מSLE. תוך כמה זמן ניתן להעריך את הצלחת הניתוח? האם אמורים להיות כאבים לאחריו? האם הכאבים הם נגזרת של חולשת השרירים ברגליים?

08/02/2010 | 12:11 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה הצלחת הניתוח נאמדת במספר פרמטרים קודם כל ירידה בכאבים. עניין זה חשוב ביותר. לא כל הכאב נעלם בבת אחת, לעיתים לוקח מספר חדשים עד להפחתת הרוב המוחלט של הכאב. לעיתים נותרים כאבים במידה מסוימת פרמטר נוסף הנו חזרה לפעילות, שיקום הצליעה, התנתקות מאמצעי עזר פרמטר נוסף הנו ניתוח חוזר. הדבר תלוי בסוג המשתל. ישנם משתלים שהבלאי הטבעי שלהם נותן 10-15 שנים או יותר לניתוח חוזר וישנם משתלים ארוכי טווח. בהצלחה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים