נחליאי 4/5 גבעת זאב

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

02/02/2010 | 14:56 | מאת: ענת רחמים

שלום, למעלה משנה אני סובלת מכאבים בכף רגלי השמאלית אשר פוגעת באיכות החיים ובתיפקוד היום יומי, מקרינה כאבים לכל רגל שמואל. לאחר אין ספור בדיקות ובניהן: מיפוי עצמות, CITI וכמובן MRI שביצעתי לאחורנה להלן סיכום תשובת ה-MRI: 1. AVN בנביקולריס עם דחיסת עצם קטנה 2. רושם של גופיך קטן באיזור הסינטס-טרסי 3. ציסטת גנגליון מדיאלית למפרק הסוב-טלרי אבקש לדעת מה פירוש כל המושגים הרפואיים ומה הטיפול בבעיה הקשה אשר גורמת לי סמל רב. תודה מראש ענת רחמים 050-8366082

04/02/2010 | 08:51 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לענת שלום הדבר היחידי הברור כעת הנו שאת סובלת מכאבים בכף הרגל כשנה. אנו לא יודעים אם תרופות עוזרות, אם מדרסים עוזרים, אם הזרקה עזרה וכדומה. אנו לא יודעים אם יש כאבי לילה ופרטים רבים נוספים. אנו גם לא יודעים על המצב הבריאותי הכללי, מחלות אחרות? סכרת? וכדומה. אנו לא יודעים אם קיבלת סטרואידים או תרופות אחרות. תראי כמה פרטים חסרים, ופרטים נוספים. כמוכן חסרים לנו ממצאי בדיקת כף הרגל: היכן יש רגישות, היכן יש נפיחות, מה טווח התנועה של המפרקים השונים. כמוכן חסר לנו מידע על צילומי הרנטגן, על ה CT וכדומה. זהו בעצם מהות ההליך הרפואי ששואב פרטים שונים מספור החולה, בדיקת החולה, עיון בהדמיות רגילות, בדיקות דם אם צריך, ורק לאחר מכן ניתן לעיין ב MRI ולהבין האם הממצאים שכתובים הנם רלוונטים למצב או שאין קשר בין הממצאים למצב כף הרגל. בברכה ד. גרינטל

04/02/2010 | 09:31 | מאת: רחמים ענת

ד"ר ארנון שלום, תודה על תושבתך, בעבר היו לי מדרסים, קיבלתי כדורים לכאבים, כמו: אטופן, מוסוליד, ארקוקסיה, מצב בריאותי תקין, אם במידה ואתה רוצה תשובות אני יכולה לשלוח בפקס. תודה ענת

מנהל פורום החלפות מפרקים