סחוס בברכיים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

29/01/2010 | 12:03 | מאת: יהודית

אני בת 62 ולפתע מצאתי את עצמי עם בעיית סחוס שנגמר בברך. 4 רופאים אמרו "רק ניתוח" אני הייתי רוצה להימנע אם רק אפשר! מה ש חשוב לי לדעת, אם יש דרך להחזיר את הסחוס בכל דרך אחרת, כמו גידול טבעי של הסחוס? אולי דרך התעמלות מסויימת? תודה מראש בהרבה כבוד יהודית

04/02/2010 | 08:57 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

ליהודית שלום אצל כמעט כל האנשים המבוגרים יש תהליך של נוון במפרקים שונים. אצל כל אדם יש נטיה אחרת, אצל האחד הברכיים, השני עמוד השדרה, השלישי מפרקי הירכיים וכדומה. מצד שני רוב האנשים אפילו לא יודעים שקיים נוון. רוב המפרקים המנוונים אינם כואבים ואצל אחרים ישנן תקופות כאב ותקופות שקט. מטרתנו הנה להפוך ניוון כואב לניוון שאינו כואב. זאת אנו מנסים על ידי פיסיותרפיה, לעיתים הזרקות, לעיתים תרופות, לעיתים תוספי מזון בהתאם לצורך. אנו לא יודעים כיצד לגדל סחוס שהשתפשף ונעלם מהברך..... בהצלחה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים