תוספי מזון במצב של שחיקת סחוס מתקדמת

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

31/12/2009 | 18:32 | מאת: רחל

שלום רב, אבקש לדעת האם תוספי מזון יכולים להקל במצב של שחיקת סחוס מתקדמת מאוד ולסייע בדחיית ניתוח להחלפת הברך - אני שואלת עבור אמי הסובלת כאבי תופת למרות שעברה הזרקות שלא מועילות עוד. כמו כן כיצד לדעת אלו תוספים מומלצים? תודה רבה

11/01/2010 | 07:35 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לרחל שלום כיום נוטים לחשוב שתוספי מזון יכולים לעזור בשפור הסימפטומים במצבים התחלתיים של נוון במפרקים. מעבר לזה הדברים די ברורים. השאלה תמיד נשאלת האם אכן המפרק המנוון הנו הגורם לכאב. לעיתים לא נדירות אנשים עוברים ניתוחים להחלפת מפרק הירך כאשר הבעיה הנה מעמוד השדרה המתני ואף ההפך. לכן תמיד חשובה הערכה חוזרת וחוות דעת חוזרת בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים