לברום

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

18/12/2009 | 08:53 | מאת: שגיא

שלום אני בחור בן 33 . מזה כמה שנים רגישות בפרקי הירכיים לפני חודש וחצי אחרי מאמץ, החל באופן מדורג כאב שהולך ומחמיר. ברגל ימין לא יכול לשבת ישיבה מזרחית ולשים את הרגל על ברך שמאל ולכופף אותה ימינה. כמו כן יש כאב בקדמת הירך ובתוך הירך רוב הזמן. עשיתי צילום והייתי אצל אורטופד שאמר שהוא חושש שזה קרע בלברום מימין וציין שבשני הצדדים יש לי בירכיים מבנה קצת לא תקין עם BUMP וחשד לאימפינג'מנט. הומלץ לחכות עוד שבועיים ואם לא חולף אז לעשות MRA. ברצוני לשאול 1 . במידה ויש לי קרע בלברום האם יש איזה שהוא סיכוי שלקיחת גלוקוזמין ( למשל כמו ב ARTHRYL ) יכולה לסייע להחלמתו? קראתי שתרופה כזאת יכולה לסייע בהחלמת סחוסים. 2. חשוב לי לשמור על ירך שמאל. האם מותר בירך שמאל לשבת ישיבה מזרחית או עם הרגל על ברך ימין והירך נוטה שמאלה לכיוון הרצפה? זה קצת כואב לי לפעמים האם זה תנועה שיכולה לקרוע לברום? 3. יש משהו שאפשר לעשות כדי שלא אצטרך לעבור ניתוחים? תודה רבה!!

21/12/2009 | 07:07 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לשגיא שלום (ככלל, גלוקזאמין הנו תוסף מזון ואינו תרופה. החומר אינו רלוונטי לענייני לברום). אבל: ברור לכולנו שעדיין אין עובדות מאחורי המחשבה. לכן, בעיקרון אין טעם לדיון על האפשרויות השונות כאשר עדיין לא בוצעה בדיקת הדמיה המוכיחה את הבעיה. בדיקה זו עשוייה לאשש את החשד או עשויה לפזר אותו כעשן. . בהצלחה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים