אחרי ניתוח החלפת פרק הירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

14/12/2009 | 01:18 | מאת: שרונה

אני אשה ערירית בת 76, שעומדת לעבור ניתוח בסוף החודש.אני חברת קופ"ח כללית, ללא ביטוח משלים. כמה זמן נמשך האשפוז? האם אחרי הניתוח אוכל לתפקד לבד בבית ? האם עלי להסדיר עזרה צמודה 24 שעות או די בשעה-שעתיים ביום? האם קופת החולים שולחת הביתה פיזיותרפיסט? כמה זמן נמשך בדרך כלל השיקום? אשמח לעצות מאנשים שעברו שיקום, במיוחד במצבי. תודה שרונה

17/12/2009 | 10:15 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לשרונה שלום עצות מאנשים שעברו את הניתוח עשויות להטעות מאד מאד. כל אדם לגופו, כל אדם מגיב אחרת, בכל מחלקה נהלים אחרים, גישה אחרת, מנתח שונה, סוג משתל שונה, סוג ניתוח שונה. לכן הכי חכם לשוחח עם המנתח שלך ולשאול אותו שאלות אלו. היות והוא מכיר אותך הרי למרות השונות בין ניתוח לניתוח ובין אדם לאדם הוא עשוי לתת לך את המידע הקרוב ביותר למציאות. בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים